Maanantaina 7.11.2016 kävimme Söderkullan terveysasemalla saamassa influenssarokotukset. Pistoksen antaja oli niin taitava, että tuskin huomasin, milloin pistäminen tapahtui. Viime vuonna otimme influenssarokotukset Floridassa ja siellä ilmeisesti jännitin lihaksia niin, että pistäminen teki suorastaan kipeää ja käsivarsi oli kipeä monta päivää jälkeenpäin. Iltapäivällä kävin vesijumpassa.

Tiistaina 8.11.2016 oli isän silmäkontrollin aika. Olen luvannut isälle, että aina kun olen Suomessa, menen hänen seurakseen sekä silmäpistoksiin että kontrolleihin. Niinpä menin hänen kanssaan sinne. Lunta oli satanut jo useita päiviä ja ajokeli oli huono. Ajoin omalla autolla Paippisiin, josta jatkoimme taksilla Lauttasaareen silmäsairaalaan. Meillä on aika varattuna kymmenen jälkeen ja kaikkiaan meillä meni sairaalassa nelisen tuntia ja matkoineen noin kuusi tuntia. Tutkimusten jälkeen jouduimme odottelemaan tunnin verran ylimääräistä, kun lääkärit ja hoitajat pitivät ruokatunnin, ja vasta sen jälkeen isä sai pistokset silmiinsä. Toki odottelimme mieluummin siellä tunnin, kun toinen vaihtoehto olisi ollut tulla pistoksia varten erikseen käymään sairaalassa. Näiden käyntien aikana kuulen isältä aina mielenkiintoisia tarinoita menneistä ajoista.

Ehdin juuri ja juuri syödä Paippisissa, minkä jälkeen ajoin Järvenpäähän Järvenpään yhteiskoulun ja lukion senioreiden hallituksen kokoukseen. Meillä olikin kokouksessa paljon käsiteltäviä asioita, koska tämä oli uuden hallituksen järjestäytymiskokous ja pohdittiin myös ensi vuoden kevätretken ja symposiumin ohjelmaa. Ensi vuonna Jykls:n senioreidenkin tilaisuudet ovat hieman normaalia juhlavampia, kun menossa on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi. Runsaan kahden tunnin kokouksen jälkeen, noin kuuden maissa, lähdin ajamaan kotiin. Sää oli ihan kohtalainen, voisi sanoa, että vallitsi normaali ajokeli.

 

P1080026.JPG

P1080039.JPG

Keskiviikkona lunta oli jo näin runsaasti ja sade jatkui.