Suomessa on jo siirrytty normaaliaikaan, Yhdysvalloissa ollaan vielä viikon ajan kesäajassa. Kesäiset säät jatkuvat täällä kyllä vielä senkin jälkeen. Päivälämpötilat ovat edelleenkin siinä 28 asteen paikkeilla, mikä on ihan mukava lämpötila. Välillä on melko tuulista ja sadetta tulee aina silloin tällöin, ei kuitenkaan koskaan pitkiä aikoja yhteen menoon.

Päivän kohokohta oli iltapäivän balettiesitys Eissey Campus Theatressa, jossa Ballet Palm Beach aloitti 15. näytäntökautensa. Esityksen nimi oli Swan Lake Act II & Other Works. Baletin johtaja avasi näytäntökauden, esitti kiitokset runsaslukuiselle yleisölle ja kertoi tulevasta kaudesta sekä tulevasta esityksestä. Baletin johtaja totesi yleisön ehkä miettivän, että mitä järkeä on esittää vain toinen näytös Joutsenlampi-baletista eikä koko balettia. Hän oli kuitenkin sitä mieltä, että musiikki ja iltapäivän esityksen kokonaisuus riittävät perusteluiksi. Ensimmäisellä puoliajalla näyttämön takaseinällä oli kaunis järvimaisema ja näyttämön värit olivat vaaleita. Kaikkien tanssijoiden asut, prinssin pukua lukuunottamatta, olivat valkoiset.

Joutsenlammen toisen näytöksen esitys olikin erittäin vaikuttava. Tšaikovskin musiikki on herkkää ja kaunista ja Odettena tanssinut Lily Ojea oli erittäin taitava ja näyttävä esiintyjä. Lisäksi hän pystyi käsiensä liikkeillä ilmentämään vahvasti tunteita. Prinssin rooli jäi tässä esityksessä melko pieneksi. Pienten joutsenten tanssin esitti kolme tanssijaa, joiden liikkeet tapahtuivat niin samanaikaisesti, että sitä oli ilo katsella.

Väliajan jälkeen näyttämö oli kokonaan verhottu mustalla. Toisen puoliajan otsikkona oli Messin’ with Mozart ja siinä oli neljä esitystä, joiden kaikkien koreografia oli tehty Mozartin musiikkiin ja senkin tyylilajina oli klassinen baletti. Musiikkina oli muun muassa Figaron häät -oopperan alkusoitto.  Nyt kaikkien tanssijoiden asut olivat mustia ja useissa kohtauksissa lavalla olevat tanssijat oli valaistu yksittäin valonheittimillä. Vaikutelma oli erikoinen ja hieno. Kaikki tanssijat eivät välttämättä olleet ihan huippuluokkaa, mutta esitykset oli tehty kiinnostavalla tavalla ja ilmeisesti Joutsenlammen valkoisen ja mustan joutsenen teemaa tuotiin tässä esiin täysin valkoisen ensimmäisen näytöksen ja täysin mustan toisen näytöksen avulla. Perinteiseen tapaan balettiesitykset ovat täällä hyvin lyhyitä, niin nytkin. Väliajan kanssa esitys kesti vain puolisentoista tuntia. Kauemminkin sitä olisi katsellut.

Baletin jälkeen ajoimme Lantana Roadin varrella sijaitsevaan kreikkalaiseen ravintolaan Chris’ Taverna Lantanaan, jossa olemme käyneet kerran aikaisemminkin. Istuimme ulkona, ja sää oli mukavan lämmin. Ruoka oli maukasta, mutta ruoka-annokset olivat hurjan suuria, joten jouduimme ottamaan lähes puolet annoksistamme mukaan kotiin.