Päivä oli sateinen ja viileä. Teimme Antin kanssa lyhyen autoretken Itä-Helsinkiin, jossa kävimme ensin Tekniikan Museossa Kuninkaankartanonsaarella Helsingin Vanhassakaupungissa. Museoon on kesän ajan vapaa pääsy, koska siellä on menossa remontti, joka saattaa hieman häiritä museovieraita. Tänään sunnuntaina paikka oli kuitenkin ihan häiriötön. Keskityimme museon pyöreän hallin perusnäyttelyyn, jossa esitellään suomalaisen tekniikan alan ja teollisuuden vaiheita. Siinäkin oli niin paljon katsottavaa ja luettavaa, että keskityimme vain osaan siitä.

Tekniikan museosta ajoimme Viikkiin Gardenian trooppiseen puutarhaan. Halusimme nähdä sen ainakin vielä kerran, kun sen tulevaisuus tuntuu olevan hyvin epävarma. Helsingin kaupunginhallitus käsitteli kesäkuussa Gardenian kohtaloa, jolloin sen käsittely jätettiin pöydälle. Helsingin konsernijaosto on ehdottanut kaupunginhallitukselle, että Gardenian toiminta lopetettaisiin, koska se on taloudellisesti kannattamatonta. Vuonna 2001 avatussa Gardeniassa olisi tulossa myös mittavat peruskorjaukset, mikä sekin vaikuttaa lopettamispäätökseen. Ja kyllähän Gardenia peruskorjausta kaipaakin. Nyt kun on ollut sateisia ilmoja, lattialla eri puolilla puutarhaa oli ämpäreitä, koska sadevesi valui katolta sisälle puutarhaan.

Ajoimme kotiin Vuosaaren Aurinkolahden kautta. Olimme kuulleet paljon siitä, kuinka Aurinkolahti on kaunis ja eteläeurooppalaisen oloinen asuntoalue. Kun olimme siellä, satoi, joten ajoimme vain paikan ympäri, mutta totesimme sen olevan hienosti meren rantaan rakennetun alueen. Meren rannalla on 700 metrin mittainen hiekkauimaranta, pienvenesatama ja rantabulevardi rannan ja talojen välissä. Rannassa näytti olevan myös ruokaravintoloita, joten sinne olisi kiva mennä jonain aurinkoisena päivänä, jolloin voisi syödä terassilla meren rannassa.

Joka neljäs vuosi järjestettävä Gymnaestrada, järjestyksessä viidestoista, alkoi tänään Helsingissä. Tilaisuuden avajaisjuhla Olympiastadionilta näytettiin suorana lähetyksenä televisiosta. Oli ihana katsoa innokkaiden ja iloisten eri-ikäisten voimistelijoiden esityksiä. Onneksi sää pysyi poutaisena, ajoittain jopa aurinkokin paistoi, vaikka aikaisemmin päivällä oli satanut rankasti. Gymnaestrada on voimistelijoiden viikon mittainen tapahtuma. Se järjestetään joka neljäs vuosi ja Helsinkiin on tullut yli kaksikymmentätuhatta voimistelijaa kaikista maanosista ja viidestäkymmenestäkolmesta maasta. Suomen osanottajamäärä on neljätuhatta ja toiseksi suurin joukkue on tullut Sveitsistä, noin 3900 voimistelijaa. Joaniekin osallistuu tapahtumaan sveitsiläisen voimistelijaryhmänsä kanssa.