Aamulla lähetettiin syntymäpäiväonnittelut päivänsankarille. Hain Samuelin Keravalta ja vein hänet Paippisiin ja Paippisista hain isän, jonka vein Tilkan silmäsairaalaan silmäpistokseen. Sen jälkeen syötiin Paippisissa uunilohta ja vaihdettiin terassilaatikoihin orvokkien tilalle pelargonit ja lobeliat.

DSC07515.JPG

Haikaranpoikaset Kinttu ja Kontti. Haikarakameran kuva.

Radiosta tuli aamupäivällä suora lähetys Koski Tl:stä, jossa kerrottiin, että kattohaikaran poikaset olivat tänään saaneet nimet. Nimiehdotuksia oli nimikilpailuun tullut kaikkiaan 1100 ja niistä tuomaristo oli valinnut nimet Kinttu ja Kontti. Tätä nimiparia oli ehdottanut yksi koskelainen henkilö. Perusteluna nimivalinnalle tuomaristo kertoi, että kontit tarkoittavat jalkoja Lounais-Suomen murteissa, joten Kinttu ja Kontti tarkoittaa samaa asiaa. Nimet kuvastavat tuomariston mielestä hyvin haikaroiden pitkäsääristä olemusta ja sanapari muistuttaa haikaroiden varsinaissuomalaisista juurista. Nimet myös sopivat hyvin sekä koiraille että naaraille, koska poikasista ei vielä tiedetä, kumpaa sukupuolta ne ovat. Kontti viittaa myös haikaroiden vauvankuljetustehtävään.

Nimenantotilaisuuden yhteydessä haikaranpoikaset myös rengastettiin, mikä oli ollut aika haastava tehtävä. Haikaranpoikaset painavat jo melko paljon ja niitä oli käsiteltävä varovasti. Niiden pitkää nokkaa piti myös varoa. Haikaranpoikaset näyttivät haikarakamerassa ihan tyytyväisiltä ja rauhallisilta iltapäivällä rengastusoperaation jälkeen. Niiden kinttujen yläosassa näkyy sininen muovinen rengas, joista toisessa on valkoisella merkintä FI1 ja toisen haikaranpoikasen jalassa on merkintä FI2. Radio-ohjelmassa joku asiantuntija oli sitä mieltä, että koska haikaroiden pesintä on onnistunut tänä vuonna hyvin, saattaa olla, että ne tulevat ensi vuonnakin samalle seudulle pesimään. Myös poikaset saattavat ilmestyä samalle seudulle vaikka ne ryhtyvätkin pesintäpuuhiin vasta muutaman vuoden kuluttua.

Antti oli käynyt lammen rannalla poimimassa muutaman litran mustikoita sillä aikaa, kun olin poissa kotoa. Paikoitellen mustikoita on runsaasti, mutta mikään superhyvä mustikkavuosi tämä ei meillä ole.

DSC07550.JPG

Tästä tulee muutama mustikkapiirakka ja -smoothie.