DSC07501.JPG

Olemme seuranneet kantarellien kasvua pihassamme etuterassin lähituntumassa. Kasvusto on levinnyt jo melko laajalle alueelle.

Aamupäivällä satoi välillä tosi rankasta, mutta onneksi täksi päiväksi ennustettu myrsky jäi tulematta. Viisikymmentäviisi vuotta sitten, 25.7. ja 26.7.1960 välisenä yönä, riehui Etelä-Suomessa niin ankara ukkosmyrsky, etten minä ainakaan sen koommin ole sellaista kokenut. Helsingissä laskettiin seitsemässä tunnissa 2807 salamaa ja enimmillään sata salamaa minuutissa. Vettä satoi Helsingin Ilmalassa 88 milliä. Ukkonen alkoi iltakymmenen paikkeilla ja jatkui aamuun saakka. Muistan, kuinka pelkäsin aivan hurjasti, mutta onneksi isä tuli sänkyni reunalle istumaan, minkä jälkeen heti tuntui turvallisemmalta. Nukkumisesta ei sinä yönä kuitenkaan tullut mitään.

Kutsuimme Ritvan ja Penan meille rääppiäisiin, kun keitin eilen lohikeittoa niin paljon, että sitä riitti meille vielä täksikin päiväksi. Illalla söimme pihasta poimimamme kantarellit Martin eilen tuomien juuri nostettujen perunoiden ja grillatun makkaran kanssa. Perunoista lähti kuori, kun niille näytti vähän pesuhanskaa. Kantarellit kasvoivat kymmenen askelen päässä terassiltamme, jonne niitä on ilmestynyt vuosittain. Tänä vuonna on ollut sen verran suotuisat säät, että niitä kasvoi poikkeuksellisen laajalla alueella.