Viime viikon tiistaina vietettiin Hennan syntymäpäiviä upeassa merellisessä ympäristössä Helsingin Lauttasaaressa. Juhlintaan osallistui Hennan perheenjäseniä ja ystäviä. Olimme lähdössä Antin kanssa juhliin, vaikka hän olikin vasta edellisenä päivänä kotiutunut sairaalasta umpisuolen leikkauksen jälkeen. Antille oli sairaalassa määrätty viikon ajaksi kahden antibiootin lääkitys, ja nämä lääkkeet sekoittivat hänen vatsansa niin, että minä jouduin lähtemään yksin juhlimaan. Tunnelma merenrannalla sijaitsevalla juhlapaikalla oli rento ja iloinen aivan kuten päivänsankarikin. En voinut viipyä juhlissa kovin pitkään, koska potilas kotona kaipasi huolenpitoa.

 

Torstaina kävimme Päivin perheen kanssa lounaalla Ravintola Veljeksillä Söderkullassa. Alkuruokapöytä oli runsas ja pääruoat olivat maukkaita. Ravintola Veljekset pitää tasonsa korkealla; sekä ruoka että palvelu ovat aina erinomaisia.

 

Tangomarkkinoiden kuningatarfinaali torstaina ja kuningasfinaali lauantaina näytettiin tänä vuonna Alfa-TV:stä. Olemme aina perinteisesti katsoneet televisiosta nämä finaalit, ja samalla on kuultu upeita tangoesityksiä. Tangokuningattareksi kruunattiin torstaina nuori Aino Niemi, jota mekin veikkasimme voittajaksi. Lauantaista Tangokuningas-kisaa ehdin katsoa vain osittain enkä siksi osannut veikata voittajaa. Voiton vei yleisön suuri suosikki Teijo Lindström.

 

Corinnen sunnuntaista 17-vuotispäivää vietettiin jo lauantaina. Juhlassa oli tarjolla Gian tekemiä herkkuja, muun muassa juustokakkua ja mansikkakakkua. Hilkka, Fransu, Tanja ja Samuelkin tulivat Corinnen juhliin Mikkelin läheltä, jossa he olivat viettäneet kesäisen viikon mökillä Isabellen perheen kanssa. Mikkelin seudulla sää oli ollut kovasti vaihteleva; oli ollut kauniita, aurinkoisia ja lämpöisiä päiviä, mutta yhtenäkin päivänä oli ollut vain kymmenen lämpöastetta. Kylmästä säästä huolimatta nämä rohkeat sveitsiläiset olivat uineet joka päivä järvessä, jonka vesi oli ollut kuulemma vain hieman viileää.

 

P1120534 (2).JPG

 

Sunnuntaina sitten vietettiin Pornaisten Kotojärvi Golf -ravintolassa isän 90-vuotisjuhlaa yli seitsemänkymmenen hengen voimin. Mukana oli isän ja äidin perheenjäsenten lisäksi sukulaisia ja ystäviä. Kaukaisimmat juhlavieraat olivat tulleet Ilmajoelta ja Salosta. Ilma oli aurinkoinen ja mukavan lämmin, hieman tuuli, joten missään vaiheessa ei tullut liian kuuma.

 

Juhla aloitettiin ravintolan terassilla trubaduuri Klasun johdolla onnittelulaululla, minkä jälkeen kohotettiin kuusenkerkkäjuomamaljat päivänsankarin kunniaksi. Lounaaksi syötiin karjalanpaistia ja jälkiruoaksi juotiin kahvit maukkaan täytekakun kera. Päivänsankarille pidettiin puheita ja laulettiin lauluja. Klasu viihdytti juhlaväkeä laulamalla ja laulattamalla juhlaväkeä kitaransa säestyksellä ja tekemällä erilaisia temppuja, jotka huvittivat sekä aikuisia että lapsia. Juhlapäivä oli tunnelmallinen ja mieliinpainuva, ja isä sekä äiti jaksoivat hyvin koko monituntisen tilaisuuden ajan. Maanantaina he olivat kuitenkin kuulemma olleet melkoisen uupuneita.