Olemme saaneet Suomesta viestejä ja nähneet myös nettilehdissä ja televisiossa, että Suomessa on ollut keväinen ja välillä myös aurinkoinen sää ja päivälämpötilat ovat olleet plussan puolella. Yhdysvalloissa sitä vastoin sääolot ovat paikoin aivan hurjat. Lunta sataa ja pakkanen paukkuu, junat ja lentokoneet eivät kulje normaalisti, kouluja on suljettu, taloja on sortunut ja kolareita ajettu poikkeuksellisen paljon. Floridassakin on ollut viileää ja ensi yönä lämpötila laskee sääennusteen mukaan viiteen asteeseen täällä rannikolla ja sisämaassa mahdollisesti pakkasen puolelle. Joissain kaupungeissa on avattu tilapäissuojia asunnottomille.

Televisiosta tulee täällä lähes joka ilta Onnenpyörä-ohjelma, jollaista Suomenkin televisiossa esitettiin vuosia sitten. Vieraskieliset sanonnat ja sanaleikit ovat todella haastavia ratkaistavia, kun englanti ei ole äidinkieli mutta eivät amerikkalaiset kilpailijatkaan aina kovin helposti niitä ratkaise. Tällä viikolla Onnenpyörä-lähetykset ovat tulleet Havaijilta, jossa kilpailu on käyty ulkoilmateatterissa ja palmut ovat huojuneet vienossa tuulessa havaijilaisasuisten pelaajien taustalla. Havaijilla näyttävät sääennusteen mukaan päivälämpötilat nousevan lähelle kolmeakymmentä astetta, joten siellä tarkenee.

Illalliseksi tein keiton costaricalaisista chayoteista eli kajottikurpitsoista. Olemme tehneet sitä aikaisemminkin samalla tavalla kuin Suomessa tehdään jauhelihakasviskeittoa, perunoiden sijasta käytetään vain chayotea, joka on päärynän näköinen vihannes. Se sisältää runsaasti C-vitamiinia, kivennäisaineita ja kuitua ja on sen lisäksi mukavan miedonmakuinen. Meidän keitostamme tosin tuli melko tulinen, kun Antti halusi mukaan lisättävän ei-muka-niin-kovin-vahvan chilipalon.

Laitan tähän seuraavat kolme sekoitettua linnun nimeä, joista saa oikeaan järjestykseen laittamalla taas kolme lintua:

KULIN HÄRÄT

SIRO KAKKA

KOTIKERMA