Antin kuusi viikkoa sitten leikattu olkapää on jälkitarkastettu ja kantosidekin on jo heitetty nurkkaan. Nyt Antin pitäisi varata aika olkapääfysioterapeutilta ja ruveta myös omatoimisesti voimisteluttamaan kättä liikeratojen palauttamiseksi.

Minä löysin Söderkullan Hyvinvointiklinikalta hierojan, joka muokkaa tietokoneen ääressä istumisesta jäykistynyttä yläselkää. Edelleenkin tulee turhan paljon istuttua tässä koneella. Ensimmäisen käsittelyn jälkeisenä aamuna koko yläselkä ja hartiat olivat kipeitä, mutta nopeasti kipu helpotti.

Järvenpään yhteiskoulun ja lukion senioreiden hallitus piti kokouksen Juhan kotona Tuusulan Rantatiellä. Käytiin läpi tulevan lauantain vuosikokouksen ja symposiumin järjestelyjä ja ohjelmaa. Symposiumin teemana on "Vielä kerran Yhteiskoulu". Se yhteiskoulurakennus, jossa minäkin aikanaan kävin ja jossa pääsin ylioppilaaksi, puretaan lähivuosien aikana sisäilmaongelmien takia.

 

20191017_185238.jpg

Runoilijaa odotetaan Järvenpää-talon Sibelius-salin näyttämölle.

Viime torstaina menin Kaijan ja Piian kanssa Järvenpää-taloon, josta runoilija Heli Laaksonen aloitti kolmentoista runoillan Aurinkokiarros-runorundinsa. Tämän runorundin esittelyssä sanotaan muun muassa, että "Aurinko kulkee radallaan ja kuu omallaan - ja joinakin vuosina sanamaija Heli Laaksonen heittää runorepun selkäänsä ja lähtee hänkin kiertämään maata - Suomen maata." Heli Laaksosen runokokoelma Aurinko. Porkkana. Vesi. ilmestyi tämän vuoden elokuussa, ja tässä esityksessä kuultiin runoja uudesta kokoelmasta mutta myös runoilijan aikaisemmista runoteoksista. Esityksen alussa Heli Laaksonen kertoi yllään olevasta asusta, jossa mustaan pitkään pukuun oli ommeltu vieri viereen kirpputoreilta ja muualta haalittuja kanavatöitä, joita useimmat käsitöitä harrastavat jossain elämänsä vaiheessa ovat ommelleet ja kehystyttäneet tauluiksi seinilleen. Minäkin olen yhden sellaisen, ruskeasävyisen maisematyön teini-ikäisenä tehnyt. Näiden kanavatöiden aiheet liittyivät kaikki jollain tavalla Heli Laaksosen elämään. Lähes kahden tunnin väliajattoman ajan Heli Laaksonen piti yleisön otteessaan. Ilta oli viihdyttävä, koskettava ja hauska.

Tänään tiistaina Aurinkokiarros-runorundi oli edennyt Porin Promenadikeskukseen, ja ISTV näytti suorana lähetyksenä runoillan ensimmäisen tunnin. Kiva esitystä oli katsoa toiseenkin kertaan, eikä tämän illan esitys ollut joka kohdassa aivan samanlainen kuin Järvenpäässä.

Olin sopinut viime perjantaiksi tapaamisen Outin kanssa runsas vuosi sitten Helsingin Kalasatamassa avattuun Kauppakeskus Rediin. Ajo-ohje Redin parkkipaikalle näytti aika monimutkaiselta, joten päätin jättää auton Itäkeskukseen ja jatkaa siitä metrolla Kalasatamaan. Outia odotellessani kävelin Redissä, joka osoittautui juuri niin sekavaksi kuin mitä siellä käyneet ovat kertoneetkin. Asiakkaita kauppakeskuksessa näkyi olevan melko vähän ja sähköisellä karttataululla, josta sai nähtäväksi reitin haluttuun kohteeseen, näkyi olevan käyttöä. Jotkut asiakkaat kyselivät myös toisiltaan muun muassa reittiä metroasemalle ja infotiskilläkin oli melkoisen vilkasta. Löysimme Outin kanssa ruokapaikan, jossa söimme salaattiannokset. Hyvin vähän oli asiakkaita sielläkin.

Ystävämme Pentti täytti pyöreitä vuosia, ja sunnuntaina meidät oli kutsuttu syntymäpäiväkahveille. Olin koonnut kuvia paikoista ja tapahtumista, joissa olemme olleet yhdessä Ritvan ja Pentin kanssa, ja tein niistä Pentille kollaasin. Niistä tapahtumista palautui mukavia muistoja mieleen.

Maanantaina tapasin ensin ystäväpalveluystäväni ja sen jälkeen ajoin Porvooseen, jossa käytiin Leilan kanssa teellä Café Cabriolessa. Piti taas oikein ihailla Café Cabriolessa tarjolla olevia kauniita kakkuja, vaikka päädyinkin ottamaan palan vuohenjuustopiirakkaa.

Jarnon ja Hennan tytär on tänään viikon ikäinen. Messengerin kautta olemme saaneet seurata vauvan ensimmäisiä päiviä. Kovin rauhalliselta ja hyväntuuliselta vauva vaikuttaa ja nukkuukin kuulemma pitkiä yöunia. Ei siis ole tullut isäänsä, joka vauvana nukkui huonosti, heräili usein ja valvotti. Tai sellainen muistikuva minulla ainakin on, ihan tarkkaan en sitä aikaa enää muista.