Viikolla kävin kasvohoidossa Pohjois-Paippisiin noin vuosi sitten Järvenpäästä muuttaneessa ”Kauneushoitola Luonnollisesti Sinulle” -hoitolassa. Paikka oli viihtyisä ja palvelu oli erittäin miellyttävää ja asiantutevaa. Hoitolan paikka vain on hieman syrjäinen, mutta  uskoisin kyllä, että noin hyvällä  osaamisella ja palvelulla saa asiakkaat tulemaan kauempaakin ja myös pysymään asiakkaina.

Kun ajoimme Maria-Liisan kanssa Paippisiin, jossain vaiheessa huomasimme joutsenpariskunnan lentävän melko matalalla samaan suuntaan meidän kanssamme. Hidastin hieman vauhtia ja joutsenet jatkoivat matkaa meidän kanssamme. Näin jatkui useita kilometrejä, kunnes juuri ennen kuin tulimme perille, joutsenet kaarsivat metsään ja katosivat näkyvistä.

 

Vanha Porvoo 7.JPG

Vanha Porvoo 6.JPG

 

Torstaina hain Rianan koulusta ja ehdotin hänelle, että menisimme Vanhaan Porvooseen ottamaan valokuvia. Riana otti oman kameransa ja kuvasi innokkaasti ja niin tein minäkin. Kun Kahvi- ja Teehuone Helmi osui matkamme varrelle, menimme sinne teelle ja mehulle, minkä jälkeen jatkoimme matkaa Kirkkotorille, jossa poikkesimme Pienen Suklaatehtaan myymälään suklaaostoksille. Siellä en ollut koskaan ennen käynyt, en myöskään kävellyt sen takana olevilla kujilla.

Kävelykierroksen jälkeen Riana halusi ryhtyä maalaamaan akryyliväreillä ja aiheeksi valittiin kaksi Porvoonjoen varressa vierekkäin olevaa aittaa. Sitten pääsin yleisöksi, kun Riana soitti pianoläksyjään. Titanic-elokuvan tunnuskappale ”My heart will go on” oli niin ihana, että halusin kuulla sen ainakin viisi kertaa ja ihan kivalta kuulosti myös Elviksen ”Love me tender”. Perjantaina katsoimme yhdessä Uusi päivä -draamasarjan ensi viikon kaikki kolme jaksoa.

 

DSCN3888.JPG

DSCN3881.JPG

 

Perjantai-illaksi olimme saaneet kutsun Gumbostrand Konst & Formiin Sipoon Gumbostrandiin kevään taidenäyttelyn avajaisiin. Antti on vielä Floridassa, joten pyysin Jarnon seuralaisekseni tilaisuuteen, jossa juhlistettiin ”Hyviä Uutisia” -nimisen näyttelyn avajaisia. Avajaispuheessa todettiin, että ”Näyttelykokonaisuus on tehty vastapainoksi tämän päivän lähes jatkuville huonoille uutisille.”

Hyviä Uutisia -näyttely koostuu pääosin maalauksista, mutta mukana on myös grafiikkaa ja veistoksia. Niiden yhdistävä tekijä on positiivinen energia. Näyttelyssä on kuuden taiteilijan töitä. Näyttelyn yhteydessä esiteltiin myös lasitaiteilijoiden uniikkitöitä, jotka huutokaupataan Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiön järjestämässä huutokaupassa  Gumbostrand Konst & Form -galleriassa huhtikuun lopussa.

Gumbostrandin kuukauden nuori taiteilija on Ding Yi, jonka esillä olevat työt kertovat "tarinoita siitä, kuinka kiinalainen taiteilija rakentaa uutta elämää Suomessa."

Näyttely oli mielenkiintoinen, maalaukset olivat värikkäitä ja pääosin melko suurikokoisia. Väkeä oli paikalla runsaasti ja tapasinpa yhden entisen opettajakolleganikin, joka oli paikalla miehensä kanssa. Yksi näyttelyn taiteilijoista oli heidän tuttavansa ja oli kutsunut heidät avajaisiin.