Maanantaina jatkoimme Nikkilän kirjastossa Sipoon vanhan kirkon oppaiden ohjaajan Kaarinan kanssa valmistautumista ensi kesän opastuksiin vanhassa kirkossa. Mukana oli myös uusi valmennettava Joanna. Hänellä oli mukanaan tekstiilejä, joihin hän oli painanut kuvia Sipoon vanhan kirkon katto- ja seinämaalauksista. Nämä tyylikkäät tekstiilit liittyivät Joannan artesaaniopintoihin. Kyseisiä tekstiilejä, muun muassa leivinliinoja ja pöytäliinoja saa myöhemmin ostaa ainakin Nikkilästä Sinisen talon sisustuspuodista. Kovin paljon on asiaa ja mieleenpainettavaa Sipoon vanhasta kirkosta ja sen vaiheista. Suomen keskiajan kivikirkoista on olemassa ainakin pari Markus Hiekkasen kirjoittamaa kirjaakin sekä hänen väitöskirjansa. Niihinkin olisi ehkä hyvä tutustua keväämmällä.

Nikkilästä ajoin Paippisiin, jonne vein Porvoon Kudontakamarilla Hilkalle kudotetun maton. Mikael oli luvannut viedä maton mukanaan, jos se suinkin vain mahtuu hänen matkalaukkuunsa ja jos painoa ei tule liikaa. Mikael oli keskiviikkona lähdössä kotiin Sveitsiin, mutta vielä maanantaina hänen kotiinpääsynsä suunniteltuna päivänä näytti hyvin epävarmalta, koska Lufthansan lentäjät olivat lakossa ja hänellä oli Lufthansan lento Helsingistä Muncheniin ja sieltä edelleen Geneveen. Onneksi Mikael pääsi kuitenkin lähtemään kotiin keskiviikkona suoralla Finnairin lennolla Geneveen.

Illalla Järvenpää-talossa oli Volare! - italialainen ilta, konsertti, jonne menin Kaijan ja Piian kanssa. Konsertissa esiintyivät Umberto Marcato, Amadeus Lundberg, Milana Misic, hänen isänsä Milan Misic sekä Juha Tikan orkesteri. Konsertissa kuultiin tuttuja italialaisia sävellyksiä sekä suomeksi että italiaksi laulettuina, muun muassa Maruzella, Lazzarella, Ciao Ciao bambina ja Hopeinen kuu, joka sekin on alkuperältään italialainen sävellys ja jonka Amadeus Lundberg lauloi aivan upeasti. Muutenkin konsertti oli hyväntuulinen ja viihdyttävä.

 

20161128_201437.jpg