P1250460.JPG

Koronakevään parasta viihdettä on lintujen kevätpuuhien seuraaminen. Pikkulinnuista sinitiaiset näyttävät olevan erityisen aktiivisia. Ne kuljettavat pönttöihin heinänkorsia ja muita pesänrakennusaineita. Suurta iloa tuottaa myös se, että kaikissa kolmessa lähimmässä telkänpöntössä näyttää olevan pesintä käynnissä. Yksi pöntöistä on keittiön ikkunoiden puolella ja kahden pöntön liikennettä voidaan seurata olohuoneen ikkunoista. Lammessakin on telkkänaaraita uiskennellut.

 

92173018_526668718046373_4839905655525474304_n-1.jpg

Kävin kävelemässä Hangelbyjärvellä ja sielläkin näkyi telkkiä, ilmeisesti myös nämä meidän pöntöissä pesivät telkät käyvät siellä ruokailemassa.

Kun on pitkään ihan vain kotosalla, tuntuu ihan oudolta lähteä kodin ulkopuolelle hoitamaan asioita. Auton pesettäminen ja kesärenkaiden vaihdattaminen oli melkoinen tapaus monen pelkästään kotona vietetyn päivän jälkeen. Kesärenkaiden vaihdon aikana kävin vielä kaupassa ja sen jälkeen ajoin Paippisiin, jossa istuimme äidin, isän ja Martin kanssa hetken aikaa ulkona terassilla.

Leipominen on ihan mukavaa puuhaa, ja erityisesti pullan leipomisen jälkeen kotona on mukavan kodikas pullan tuoksu. Tänään leivoin pullaa, pikkupullien lisäksi tein rahkapiirakkaa ja omena-puolukkapiirakkaa. Siinä leipoessani mietin, että olisiko sittenkin enemmän hyötyä siitä, jos kävisimme ostamassa leivonnaiset paikallisesta leipomosta, koska on toivottavaa, että meillä on leipomopalveluita myös korona-ajan jälkeen.

Yhteydenpito ystäviin ja perheenjäseniin hoituu puhelimitse, WhatsAppin ja Messengerin välityksellä. Tärkeintä on tietää, miten heillä menee ja onko heillä kaikki hyvin, ei se, miten yhteydenpitoa hoidetaan.

Tein tässä sellaisen mielenkiintoisen havainnon, että nyt, kun aikaa on runsaasti lukemiseen ja vaikka elokuvien katsomiseen, niihin ei oikein jaksa innostua. Olen odottanut, että televisiossa panostettaisiin nyt laadukkaisiin elokuviin, mutta niin ei ole käynyt. Televisiota on kyllä katsottu, erityisesti uutisia, ajankohtaisia ohjelmia ja koronainfoja sekä hallituksen tiedotustilaisuuksia. Yksi kiinnostava brittisarja katsottiin; Seitsenosainen Maailma liekeissä kertoo "ihmiskohtaloista maailmansodan keskellä". Sarjan tapahtumat sijoittuvat Britanniaan, Puolaan, Saksaan, Ranskaan ja Yhdysvaltoihin ja siinä kuvataan tavallisten ihmisten elämää ja arkipäivää toisen maailmansodan aikaan. Sarjan ensimmäinen kausi päättyi niin jännittävään tilanteeseen, että piti heti etsiä tietoa siitä, saako sarja jatkoa. Onneksi tieto löytyi, ja sarjaan tulee ainakin toinen kausi, mutta sen ajankohdasta ei anneta tietoa. Jäädään odottelemaan sitä.

 

images.jpg

Gustav Klimtin maalaus Adele Bloch-Bauerin muotokuva I (kuva Amazon.fr)

Elokuvia on katsottu hyvin vähän, toki Niskavuori-elokuvat katsottiin. Vähän aikaa sitten katsoimme elokuvan Kultainen nainen (2015), joka nyt katsottiin jo toisen kerran ja joka edelleenkin osoittautui kiinnostavaksi, pohjautuuhan se todellisiin tapahtumiin. Itävaltalaisen taidemaalarin Gustav Klimtin vuonna 1907 maalaama teos Adele Bloch-Bauerin muotokuva I tunnetaan myös nimellä Kultainen nainen, ja se on eräs maailman kuuluisimmista maalauksista. Elokuva kertoo amerikkalaisesta Maria Altmanista (Helen Mirren), joka ryhtyy toimenpiteisiin saadakseen natsien sodan aikana Bloch-Bauerin juutalaisperheeltä takavarikoimat viisi taideteosta, myös Kultainen nainen I:n, palautetuksi takaisin perheelleen.

 

P1250468 (2).JPG

Sinivuokkojen kukinta on pian ohi.