P1250239.JPG

 

Sunnuntaina vietettiin Hennan ja Jarnon lokakuussa syntyneen tyttären nimiäisjuhlaa. Juhlan kutsussa kerrottiin, että "Teema juhlassa on paratiisimaisen aurinkoinen, värikäs kuin tropiikin kukkaketo ja hento kuin keijukaisen kosketus." ja että "Kirkas keltainen on ehdottomasti juhlan väri! Tuodaan talven pimeyteen iltapäivän verran kesäistä valoa ja aurinkoista tunnelmaa." Juhlatilassa olikin aurinkoinen tunnelma pilvisestä sadesäästä huolimatta.

Juhla pidettiin Lauttasaaressa, ja paikalla oli kaikkiaan kuutisenkymmentä henkeä; Hennan ja Jarnon perheenjäseniä ja ystäviä. Aluksi juotiin tervetuliaismaljat, ja niiden aikana Henna ja Jarno esittelivät juhlan vieraat ja lapsen kummit. Kummeille jaettiin kummikirjat, joissa kerrottiin, mitä kummien odotetaan opettavan kummilapselleen ja tekevän yhdessä tämän kanssa.

Hennan odotusaikana vauvaa kutsuttiin Eetuksi vielä senkin jälkeen, kun tiedettiin, että tulossa on tyttö. Nyt vihdoin Henna ja Jarno ilmoittivat, että heidän tyttärensä nimi on Eden Lily-Ann. Eetu-nimeäkin voidaan kuulemma myös jatkossa käyttää erityisesti tietyissä tilanteissa kuten eräretkillä.

Vauvan yllä oli äidinäitini Marian minua varten lähes 70 vuotta sitten ompelema kastemekko. Mekko on ollut käytössä minun jälkeeni monen muunkin lapsen kastetilaisuudessa sekä myös Jarkon, Jarnon ja Jarkon lasten. Tuntui tosi hienolta, että se haluttiin juhlistamaan tätä kaunista tilaisuutta. Tämän erityisen juhlan kunniaksi Mailis kiinnitti siihen keltaiset nauhat.

 

Henna, Eden ja kastemekko.jpg

 

Nimiäisjuhlassa esiintyi huipputaitava muusikko Lauri Schreck, joka on erityisen tunnettu kantelepopin mestarina, mutta joka sen lisäksi soittaa useita eri instrumentteja, laulaa ja tekee lauluja sekä opettaa Sibelius-Akatemiassa bändisoittoa. Hän lauloi säestäen sähkökanteleella laulut You are my Sunshine, jota vauvalle soitettiin ahkerasti jo odotusaikana sekä Hymyhuulet, jota Hennakin kuunteli lapsuudessaan.

Kun Jarno oli saanut suunnitelmansa mukaisesti kosituksi Hennaa ja Henna oli vastannut myöntävästi, Lauri Schreck lauloi Timo Kiiskisen laulun Ainutkertainen, ja silloin kostuivat monen kuulijan silmät. Kummeilla oli onneksi vauvan sideharsovaippa, johon he saattoivat vuorotellen pyyhkiä silmiään.

 

P1250257.JPG

Lauri Schreck lauloi Timo Kiiskisen laulun Ainutkertainen.

Vähitellen sitten siirryttiin juhlatilan alakertaan, jonne oli järjestetty ruoka- ja kahvitarjoilu. Herkkua oli tarjolla monenlaista; oli täytettyjä patonkeja, useammanlaisia pizzapaloja, karjalanpiirakoita, salaatteja, lihapullia ja vaikka mitä. Täytekakku oli upea, se oli hankittu Hyvinkään asemakahvilasta, joka tekee erityistilaisuuksiin kauniita ja maistuvia kakkuja.

 

Edenin nimiäiskakku.jpg

Edenin nimiäiskakku.

Nimiäisjuhla oli tunnelmallinen, herkkä, iloinen ja hauska ja vieraat viihtyivät. Nyt sitten jäämme odottamaan hääjuhlaa, joka luvattiinkin järjestää lähiaikoina.