Antti lähti käymään Palm Beach Bakery & Cafessa katsomassa, keitä tuttuja on tullut Floridaan nyt, kun Finnairin suorat lennot Helsingistä tänne alkoivat taas maanantaina. Parikymmentä minuuttia sitten sää oli vielä ihan poutainen, vaikka pilviä taivaalla olikin, mutta äsken tuli yhtäkkiä tosi rankka sadekuuro. Kahvilan sisätilat ovat tosi pienet ja yleensä kahvilla kävijät istuvatkin ulkona. Sateella sisällä voi olla aika ahdasta. Sade kesti vain hetken ja nyt aurinko paistaa ja lämpötila on 28 astetta. Tosin taivaalla on mustia pilviä, joten uusia sadekuuroja on odotettavissa.

Olemme nyt olleet Floridassa pari viikkoa ja aika rauhallisesti on oleskeltu kotosalla. Antilta on mennyt runsaasti aikaa siihen, kun hän on yrittänyt saada nettiyhteytemme nopeammaksi. Aamulla ja päivällä se on ihan riittävän nopea, mutta iltaisin yhteys on niin hidas, että netistä ei voi kunnolla katsoa televisio-ohjelmia. Comcastin kanssa Antti on käynyt lukuisia puhelinkeskusteluja ja eilinenkin päivä odoteltiin, että sieltä tulisi asentaja vaihtamaan kaapelia. Kaverin piti tulla kahdeksan ja kymmenen välillä, mutta kun kymmeneen mennessä ei ollut kuulunut mitään, Antti soitti ja uusi tieto oli, että jossain vaiheessa päivää asentaja tulee. Eipä vain tullut eikä tullut mitään ilmoitustakaan. Todennäköisesti hankitaan langaton yhteys toiselta toimittajalta, koska Comcastin kanssa saa aina taistella eikä sieltä saa kunnon palvelua.

Palm Beachin piirikunnassa on viime päivinä ollut melkoisia tulvia Intracoastal Waterwayn rannoilla. Nyt on täydenkuun aika ja kuu on radallaan lähimpänä maata, joten nousuvesi on paljon tavallista voimakkaampi. Meidänkin kanaalissamme vesi on noussut melkein yläreunan tasalle.

Joka ikinen päivä 18.10. Palm Beach Gardensissa tapahtuneen ampumavälikohtauksen jälkeen Palm Beach Postissa on käsitelty tapahtumaa laajasti. Siviiliasuun pukeutunut siviiliautolla liikkeellä ollut poliisi ampui tuolloin kuusi laukausta kohti mustaihoista 31-vuotiasta Jonesia. Kolme laukauksista osui Jonesiin, joka kuoli heti. Tutkimusten perusteella on saatu tietää, että kun poliisi ajoi paikalle, Jones istui autossaan ja puhui puhelimessa AT & T:n tiepalvelun kanssa. Kun poliisi pysähtyi Jonesin auton eteen, Jones nousi autosta kädessään laillinen aseensa. Jones ei kuitenkaan ampunut, mutta siviiliasuinen poliisi ampui heti häntä kohti. Yhdysvaltain ”stand your ground” (suomeksi tarkoittaa, että on oikeus puolustaa omaa reviiriään) -lain mukaan Jonesilla olisi ollut jopa oikeus ampua kohti uhkaavasti käyttäytyvää poliisia, joka oli siviilivaatteissa ja liikkeellä siviiliautolla eikä ollut esittänyt poliisikorttiaan. Tapaus on saanut runsaasti huomiota myös muualla Yhdysvalloissa ja sen tutkinta jatkuu. Myös mielenosoituksia on järjestetty ja niissä on vaadittu oikeutta Jonesille.