DSC00607.JPG

Ajoin aamupäivällä Paippisiin tapaamaan Hilkkaa, Fransua ja Tanjaa, jotka olivat lähdössä Finnairin iltapäivän lennolla kotiinsa Sveitsiin.  Matkalla kuuntelin autoradiota, jossa laulettiin Hoosiannaa. Kun pääsin perille, televisiossa laulettiin Hoosiannaa ja kun menin illalla Sipoon Sointu -kuoron joulukonserttiin, siellä laulettiin ensimmäiseksi yhteislauluna Hoosianna. Kuoro esitti muun muassa Sibeliuksen säveltämän ”En etsi valtaa loistoa” ja Kotilaisen ”Varpunen jouluaamuna” ja ranskalaisen joululaulun ”Heinillä härkien kaukalon”. Lisäksi kuulimme joitakin uudempia tai ainakin harvemmin kuultuja joululauluja. Yhdessä laulettiin Hoosiannan lisäksi Halosen ”Sydämeeni joulun teen”, Raalan ”Joulukirkkoon” ja muutama muukin tuttu joululaulu. Pastori Mikko von Hintze esitti konsertissa seurakunnan tervehdyksen.

Sipoon Sointu on tasokas sekakuoro, jossa suurin osa laulajista on perinteisesti ollut naisia, mutta mukana on kuitenkin ollut aina vähintäänkin viisi miestä. Tänään paikalla oli ainoastaan yksi mieslaulaja neljäntoista naislaulajan seurana. En tiedä, ovatko kaikki mieslaulajat poistuneet kuorosta vai oliko tämä tilanne tilapäinen. Alkuvuodesta kuoro ilmoitti Facebook-sivuillaan hakevansa aktiivisesti ”hulvattomaan mutta kunnianhimoiseen” joukkoonsa uusia mieslaulajia.

Olen aloittanut joulun odottamisen. Joulukonsertin lisäksi lämmitin illalla glögiä ja join sitä piparkakkujen kanssa kynttilän valossa.