DSCN4049 (3).JPG

Herttoniemen kartanon puutarhassa.

 

Keskiviikkona Antti meni Helsinkiin lääkäriin ja minä sain samalla kyydin Ritvan ja Penan luokse. Lähdimme Ritvan kanssa kävelylle Herttoniemen kartanon puistoon, joka on aina kesäisin kaunis ja hyvinhoidettu. Kun Antti tuli lääkäristä, Ritva ja Pena kattoivat pöydän täyteen maistuvia herkkuja.

 

Yleisurheilun EM-kisat alkoivat Amsterdamissa ja erityisesti miesten keihäänheitto kiinnosti. Vain Antti Ruuskanen pääsi suomalaisista torstain loppukilpailuun, Tero Pitkämäki ja Ari Mannio karsiutuivat. Tero Pitkämäki oli ilmeisesti sairas, koska hän oli oksennellut ennen karsintaa. Harmittihan se silti, koska loppukilpailua olisi kiinnostavampi katsoa, jos mukana olisi useampia suomalaisia.

 

Torstaina sipoolainen luontokuvaaja Kai Hypén järjesti luontokuvauskurssin. Alunperin suunnitelmana oli tehdä kuvausretki Pirttisaareen, mutta kun torstaina satoi aamulla, kurssin ohjelmaa muutettiin. Ohjaajamme Kain kanssa olimme sopineet tapaamisen Söderkullaan yhdeksältä ja aluksi istuimme Söderkullan kirjastossa ja kävimme läpi kameroiden säätöjä sekä kurssin vetäjän meille etukäteen lähettämää kurssimateriaalia.

 

Parin tunnin teoriaopiskelun jälkeen ajoimme Gumbostrandiin, jossa kävelimme ja kuvasimme hanhia ja meriharakoita sekä muuta luontoa. Gumbostrand Konst & Formin Bistrossa söimme erinomaisen maukkaan lohikeittolounaan, minkä jälkeen kuvasimme vielä lintuja ja kasveja ennen kuin lähdimme ajamaan takaisin Söderkullan kirjastoon. Kirjastossa kertasimme vielä kameroiden säätöjä ja kävimme läpi kuvien käsittelyä, minkä jälkeen mukava kurssipäivä päättyi.

 

P1060038 (2).JPG

Meriharakoita Gumbostrandissa.

 

Meillä oli onnea sään suhteen, koska aamulla, kun istuimme kirjastossa, satoi, mutta kun lähdimme ulos kuvaamaan, sade oli lakannut. Koko sen ajan, kun olimme ulkona, sade piti taukoa, mutta kun pääsin kurssin päätyttyä kotiin, sade alkoi uudelleen ja jatkui koko illan.

 

Illalla jännitettiin Antti Ruuskasen heittoja yleisurheilun EM-kisojen keihäsfinaalissa. Ruuskasen selkä oli kipeytynyt ja hän jätti viidennen heittonsa väliin. Siinä vaiheessa hän oli vielä toisena kisassa, mutta viimeisen kierroksen alkaessa hän oli kolmantena, ja kun oli selvinnyt, että hän voittaa joka tapauksessa pronssia, hän jätti myös viimeisen heittonsa heittämättä. Onneksi tuli kuitenkin mitali Suomeen.