Eilen keskiviikkona oli ohjelmassa taas isän silmäpistos HUS:in Läntisessä silmäsairaalassa Lauttasaaressa. Siellä potilaat saavat aina erittäin hyvää palvelua ja heitä kohdellaan ystävällisesti. Olen lupautunut menemään isän seuraksi sinne aina, kun se vain sopii aikatauluuni, joten se paikka on jo tullut minullekin kovin tutuksi.

Iltapäivällä kävin kasvohoitosarjan toisessa hoidossa Pohjois-Paippisissa. Kauneushoitola Luonnollisesti Sinulle osoittautui ensimmäisellä käyntikerralla niin mukavaksi paikaksi, että tulen käymään siellä jatkossakin. Hoito on ensiluokkaista ja palvelu erittäin ystävällistä. Hoitolan pihalla lintujen ruokintapaikalla tepasteli komea fasaanikukko ja kaksi sepelkyyhkyä. Martti, äiti ja isäkin ovat saaneet pihalleen vieraaksi fasaanikukon ja pari kanaakin ja läheisellä pellolla on parina päivänä viettänyt aikaansa kurkipari. Nyt on juuri sellainen aika, että täytyy kulkea silmät ja korvat auki ja nauttia keväisestä luonnosta.

Tänään hain Rianan koulusta ja vietin iltapäivänä hänen kanssaan. Aivan ensimmäiseksi menimme Porvoon Taidetehtaalle, jonka yläkerran tiloissa järjestetään taidenäyttelyitä. Siellä pystytettiin juuri kahta uutta näyttelyä. Näyttelytiloissa työskentelevä rouva muisti meidät edellisiltä käynneiltämme ja hän kutsui meidät tämäniltaiseen avajaistilaisuuteen, mutta se ei nyt sopinut meidän aikatauluumme, kun Rianallakin oli illalla koripalloharjoitukset. Nyt avautuvassa näyttelyssä vierailijoilla on mahdollisuus osallistua taiteen tekemiseen piirtämällä seinällä olevaan valkoiseen kankaaseen. Ehkä menemme sinne jonain päivänä taiteilemaan.

Taidenäyttelyn jälkeen menimme perinteitä noudattaen läheiseen kahvilaan cappuccinolle ja pillimehulle. Myöhemmin iltapäivällä luin ääneen Rianalle Tiina Nopolan ja Sinikka Nopolan kirjaa Risto Räppääjä ja Hilpuri Tilli. Rianasta oli mukava lekotella sängyssä ja kuunnella tarinaa, vaikka hän onkin jo niin iso, että pystyy itse lukemaan. Myöhemmin sain vielä kuunnella, kun Riana harjoitteli soittoläksyään. Erityisen upealta kuulosti intro ruotsalaisen rockyhtye Europen  The Final Countdown -lauluun.

DSCN3918.JPG

Riana harjoittelee soittoläksyään ennen koripalloharjoituksiin lähtöä.