Viime päivinä on ollut kovasti mukavaa puuhailla pihalla, kun sää on ollut riittävän lämmin ja aurinkoinen. Siivoamista metsäisellä tontilla riittää, ja aika hurjat kasat risuja ja havavointijätettä on odottamassa poiskuljetusta. Mustikka kukkii harvinaisen runsain kukin, joten jos olosuhteet jatkuvat otollisina, tulee hyvä mustikkasato.

Telkät ovat pitäneet meitä jännityksessä jo parin viikon ajan, kun olemme odottaneet poikasten kuoriutuvan ja lähtevän pöntöistä, mutta edelleenkään siitä ei ole mitään merkkejä. Oman pihan "telkkäliven" lisäksi WWF:n sivuilta on seurattu sääksiliveä, jossa Saimaalla pesivän sääksen poikasten odotetaan kuoriutuvan lähiaikoina. Norppalivessä taas näytetään kiveä, jolla norppa aika ajoin käy köllöttelemässä. Kyylivessä näytetään tallenne, jossa luikertelee kaksi kyytä. Käyn aina välillä katsomassa tallenteen ja saamassa siedätyshoitoa kyypelkooni.

 

Taiteilijakoti Erkkola.jpg

Erkkola, kuva Taiteilijakoti Erkkolan nettisivulta.

Tuusulan kulttuuripalvelujen toukokuun kolmesta livestriimatusta esityksestä viimeinen oli keskiviikkona Taitelijakoti Erkkolassa. Siinä esiintyivät Saarikoski-jousikvartetti laulusolistinaan Juha Hostikka, ja he esittivät Oskar Merikannon sävellyksiä J. H. Erkon  ja Eino Leinon runoihin. Ihastuttava konsertti Erkkolasta, jossa olemme viime vuosien aikana olleet paikalla useimmissa siellä esitetyissä konserteissa.

Perjantaina iltapäivällä katsoin YouTubelta Porvoonseudun musiikkiopiston Klassinen iltapäivä -konsertin, jossa kevyttä klassista laulumusiikkia esittivät tenori Tom Nyman ja pianisti tuula-Marja Tuomela-Nyman. Ohjelmistossa oli Merikantoa ja Fougstedtia.

PorvooLive lähettää Porvoon kaupungin tuottamia livekeikkoja, perjantaina katsoin Romansseja ja Tragediaa -konsertin. Siinä Pasi Eerikäinen, viulu ja Antti Vahtola, piano soittivat Oliver Messiaenin, Jean Sibeliuksen ja Sergei Prokofjevin musiikkia. Sibeliuksen Romanssi ja Rondino olivat tosi kauniita, vaikka niiden sanotaankin olevan käyttökappaleita, joilla Sibelius ansaitsi rahaa perheen elatukseen sinfonioiden säveltämisen välissä.

Musiikkimuseo Famesta Helsingistä lähetettiin perjantai-iltana puolentoista tunnin mittainen ISTV:n livekeikka, jossa ensin esiintyivät laulaja Eino Grön ja pianisti ja kapellimestari Lasse Hirvi ja heidän jälkeensä jazzmuusikko Kalevi Louhivuori ja pianisti Lenni-Kalle Taipale. Mukava, viihdyttävä konsertti.

 

20200524_180936.jpg

Kuva Let's TV:n nettisivulta.

Melkein voisi sanoa, että kirsikkana kakun päällä oli OperArtin lauantainen livestriimattu Lauluni Aiheet -konsertti, jossa esiintyivät laulajat Johanna Rusanen, Arja Koriseva ja Jyrki Anttila sekä Kimmo Leppälän viihdeorkesteri. Konsertin esiintyjät olivat upeita, ohjelmisto hyvin valittu ja tunnelma miellyttävä. Erityisesti jäivät mieleen Johanna Rusasen esittämä Myrskyluodon Maija, Arja Korisevan Nocturne ja Jyrki Anttilan Granada.