Viime päivinä on ollut aivan hurjia pakkaslukemia, tänä aamuna pakkasta oli 26 astetta, ja nenä on meinannut jäätyä aamulla matkalla postilaatikolle lehtiä hakemaan. Autokin on ollut kankea liikkeissään.

Loppiaisena meidät oli kutsuttu Outille ja Tompalle, jotka tarjosivat huippuherkullisen aterian: sorsaa ja kukkakaali-vuohenjuustopyreetä sekä maukasta kastiketta! Alkuruoan maa-artisokkakeittoa varten minä olin kuorinut maa-artisokat jo kotona. Sillä aikaa, kun Tomppa valmisti ruokaa, pelasimme Outin, Saran ja Alexin kanssa Menolippu-peliä. Pelin tavoitteena on yhdistää Pohjois-Amerikassa sijaitsevia kaupunkeja toisiinsa rautatieverkon avulla. Menolipun pelaaminen oli harvinaisen kiinnostavaa ja hauskaa ja vaati myös strategista pohdintaa.

Olen viikon aikana ollut isän kanssa sekä silmätautien poliklinikalla silmäpistoksessa että korvalääkäriasemalla kuulotestauksessa. Molemmissa paikoissa  olemme saaneet hyvin asiallista ja ystävällistä kohtelua ja tuntuu, että niissä todella on haluttu helpottaa isän arjessa selviytymistä.

Australialainen draamasarja ”Kotiin takaisin” on osoittautunut kiinnostavaksi ja koukuttavaksi. Sarjaa esitetään joka päivä maanantaista perjantaihin, mutta olisi kivempi, jos sitä esitettäisiin vain vaikkapa maanantaista keskiviikkoon, jolloin katsomatta jääneet osat ehtisi helpommin katsoa loppuviikon aikana ennen kuin uudet jaksot taas maanantaina alkavat.