Illalla oli mahdollisuus lähteä Tuusulan Taiteiden Yön viettoon tai katsoa kotona televisiosta Rion olympialaisia. Antti valitsi Rion olympialaiset ja minä Tuusulan Taiteiden Yön. Taiteiden Yön tapahtumia oli kaikkiaan 21 eri kohteessa Tuusulassa ja Järvenpäässä. Oli erittäin vaikea valita, mihin tapahtumiin osallistuisi, koska yhden illan aikana ei millään pystynyt osallistumaan kuin ihan muutamaan.

Ainolassa, Halosenniemessä Vanhalla kunnantalolla ja monessa muussakin paikassa oli kiinnostavia esityksiä, mutta päädyin Gustavelundiin, jossa kuuntelin ensin kuudelta bändiä nimeltä Valma ja VarsiNaiset. Kalevala ja Kanteletar muun muassa ovat olleet innoittajina tämän yhtyeen esittämille lauluille. Yhtyeen musiikki oli kaunista ja omintakeista. Esiintyjiä oli hauska katsella ja kuunnella, ja he esiintyivät lähes tunnin ajan. Kun Gustavelundin ulkolavalle tuli heti Valma ja VarsiNaiset -bändin jälkeen Janne Mellin Duo, joka esitti tunnettuja englanninkielisiä rock ja pop-klassikoita, jäin kuuntelemaan heitä.

20160812_180915.jpg

Valmi ja VarsiNaiset.

20160812_191155.jpg

Janne Mellin Duo.

Iltakahdeksalta ulkolavalla esiintyi Aili Ikonen -sekstetti, tai itse asiassa artistit esiintyivät teltassa, jonka yksi pitkä seinä oli kokonaan avonainen. Näin osa katsojista saattoi istua sisällä teltassa ja osa ulkona, josta he pystyivät hyvin seuraamaan esityksiä. Ulkona oli hyvä istua, kun sää oli sateeton, tosin hieman tuulinen ja iltaa kohden viileni huomattavasti.

20160812_201125.jpg

Aili Ikonen -sekstetti. Rumpali ei näy kuvassa.

Aili Ikonen on tämän hetken suosituimpia suomalaisia jazz-laulajia. Hän esiintyi viisimiehisen orkesterinsa kanssa, ja he esittivät uunituoreen Laulan-levynsä ohjelmistoa. Kello lähenteli jo yhdeksää, kun Aili Ikonen lopetti osuutensa ja silloin päätin, että olin nähnyt ja kuullut tarpeeksi tämän vuoden taiteiden yön esityksiä. Matkalla kotiin poikkesin hakemaan meille Söderkullan pizzeriasta pizzat.

Minusta Tuusulan taiteiden yö, joka nyt järjestettiin 23. kerran, on tapahtuma, johon on aina kiva osallistua mutta jonka tapahtumatarjonta on niin runsasta, että harmittaa, kun voi osallistua vain pieneen osaan tapahtumista. Tapahtumapaikkoja on Tuusulan puolella kuuden kilometrin matkalla ja lisäksi Järvenpään puolella on neljä tapahtumapaikkaa. Rantatie on suljettu moottoriajoneuvoilta, joten siellä on liikuttava kävellen tai pyörällä. Tänä vuonna en yrittänyt nähdä ja kuulla mahdollisimman paljon vaan otin rauhallisesti.