Perjantaina hain Rianan koulusta, ja koska Taidetehtaalla oli taas uusi näyttely, menimme katsomaan sitä. Esillä oli Porvoon taiteilijaseuran taiteilijoiden teoksia sekä Kaisu Häkkäsen & Susanna Pälviän valokuvia ja installaatioita. Susanna Pälviän teokseen Mistä tulit Ilmari? (2016) kuului kotialbumikuvia, nojatuoli ja kiikari. Nojatuolissa oli tarkoitus istua ja katsella seinälle aseteltuja pieniä valokuvia. Ihan heti emme oivaltaneet, että nojatuolissa oli tarkoitus katsella kiikarilla seinällä olevia kuvia, joten kävimme kysymässä asiaa näyttelyn hoitajalta. Näyttelyn jälkeen menimme viereiseen kahvilaan mehulle ja glögille. Mukava yllätys oli, kun kahvilaan tuli tuttujakin, Jarno ja Chesmus olivat käyneet syömässä ja tulivat kahville.

 

20161202_152719.jpg

 

20161202_152729 (2).jpg

Susanna Pälviä: Mistä tulit Ilmari?

Pitkästä aikaa olen saanut aloittamani käsityön tehdyksi valmiiksi. Minulla kun tahtovat käsityöt roikkua pitkään ja jotkut jäävät keskenkin. Tämän Rianalle kutomani villapeiton olen tosin aloittanut jo vuosia sitten. Riana oli sitä mieltä, että siitä on jo viisi vuotta, mikä saattaa olla aika lähellä oikeaa arviota, mutta nyt se on tehty.

 

20161207_144501.jpg

 

Sunnuntai-iltana Sipoon kirkossa pidetyssä joulukonsertissa esiintyivät sopraano Camilla Nylund ja naiskuoro NaisSound. Heitä säestivät pianisti Jussi Miilunpalo ja trumpetisti Antti Riihimäki. Camilla Nylund on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista oopperalaulajista ja vuonna 2012 perustettu  korsolainen NaisSound-kuoro, jota johtaa Riikka Salminen ovat alansa huippuja. Konsertti olikin erittäin hienosti koottu kokonaisuus. NaisSound-kuoron esittämiin tuttuihin joululauluihin tehdyt upeat sovitukset saivat nämä laulut kuulostamaan raikkailta ja uudenlaisilta. Ennen konsertin alkua sää oli tuulinen ja lumisade oli hyvin vähäistä. Konsertin aikana kirkon ikkunoista näki, miten lumipyry ja tuuli yltyivät melkoiseksi myrskyksi. Konsertin päätyttyä auto olikin aikamoisen lumikerroksen alla.