image.jpg

 

Sunnuntaina kahdeksatta kertaa järjestetyssä Avoimet puutarhat -päivässä yli 600 puutarhaa eri puolilla Suomesa avasi puutarhansa yleisölle nähtäväksi.  Puutarhaliiton teemapäivän tämän vuoden teemana oli: Puutarha ei ole koskaan valmis, mutta aina kokemisen arvoinen.

Porvoossa yksi avoinna olevista puutarhoista oli Gian ja Jarkon puutarha, jonne minäkin menin heti kahdeltatoista, kun puutarhat avautuivat. Siinä samassa, kun pääsin pihaan, alkoi sade, ei mikään tihkusade vaan kunnon kaatosade, jota kesti puolisen tuntia. Istuimme sen ajan terassilla olevan suuren markiisin alla, jossa pysyimme kuivina. Onneksi sateen päätyttyä aurinko rupesi paistamaan ja vähitellen piha kuivui.

Vierailijoita kävi puutarhassa tasaisesti ja vieraskirjaan tuli runsaasti nimiä. Erityisesti kävijät ihastelivat pihan keskellä olevaa suurta kiveä ja sitä ympäröivää kalliopuutarhaa. Kiveä ympäröivän kallion Gia ja Jarkko kaivoivat esiin nurmikon alta sen jälkeen, kun he taloon muutettuaan rupesivat etsimään paikkaa perennapenkille ja aina vain lapio osui kallioon. Nyt se on kauniine muotoineen ja istutuksineen pihan katseenvangitsija. Tontille on istutettu myös noin sata tuijaa ja havukasvia ja siellä on kasvihuone/huvimajan lisäksi muitakin viihtyisiä oleskelualueita.

Riana möi vierailijoille kahvia ja myynnissä oli myös maukkaita kierrepullia, sitruunakakkua ja cocktailpiirakoita munavoin kanssa. Kauppa kävin hyvin ja kauppias hymyili tyytyväisenä.

 

image.jpg

Kuvat Gia ja Jarkko Heikkilä.