DSC02103.JPG

DSC02124.JPG

Floridan luonto näyttäytyy täällä muun muassa erittäin hyvin hoidettuina talojen piha-alueina, kasvitieteellisinä puutarhoina, eläintarhoina ja Evergladesin subtrooppisena rämealueena. Kaikki ne ovat kiinnostavia ja kauniita, vaikkakin niiden kauneus on hyvin erilaista. Floridan suoalueet, joilla voi nähdä lukuisia erilaisia lintu- ja muita eläinlajeja ja joiden kasvillisuus on aivan omanlaistaan, ovat suurenmoisia käyntikohteita.

Tänään päätimme mennä tutustumaan Arthur R. Marshall Loxahatchee National Wildlife Refuge -luonnonsuojelualueeseen Boynton Beachiin. Vietimme alueella muutaman tunnin, teimme viidakkoon rakennettua kävelysiltaa pitkin kierroksen ja kävimme alueen kalastusrannassa, josta voi myös lähteä melontaretkelle kanootilla sekä paviljonkirannassa, jossa näimme useita kilpikonnia uimassa sekä alligaattorin poikasen rannalla lekottelemassa. Isoa Georgeksi kutsuttua alligaattoria, joka myös asustelee alueella, emme nähneet. Jonkin verran näimme myös lintuja, mutta niitä näkisi kuulemma enemmän aikaisin aamulla. Alueen opastuskeskus oli erittäin kiinnostava, siellä katsoimme filmiesityksen Evergladesin suoalueesta ja siinä tapahtuneista muutoksista sekä pääsimme ilmatyynyaluksella virtuaaliselle ajelulle Evergladesiin.

Kerran, muutamia vuosia sitten, olemme olleet oikeallakin ajelulla ilmatyynyaluksella Evergladesissa. Sillä matkalla näimme monenlaisia lintuja ja useita alligaattoreita. Ilmatyynyalus ajoi yhden sen reitillä olleen alligaattorin ylitsekin, mutta ei alligaattorille siitä mitään vahinkoa tullut.