Viime viikon torstaina sopraano Laura Pyrrö ja häntä cembalolla säestänyt Tiina Korhonen esiintyivät Sipoon vanhan kirkon kesäkonsertissa. He esittivät barokin ajan ooppera-aarioita, säveltäjinä muun muassa Händel, Purcell ja Telemann. Laura Pyrrön kaunis ääni soi upeasti kirkossa, jossa minusta erityisesti naisäänet pääsevät oikeuksiinsa.

 

P1120653.JPG

Ilmajoen Kestikartano.

Lauantaina vietimme äitini puoleisen suvun sukujuhlaa Ilmajoen Kestikartanossa Kyrönjoen rannalla. Kartano on rakennettu vuonna 1878 ja se on ollut ison Ala-Antilan tilan päärakennus. Rakennuksessa on vuosikymmenien ajan toiminut myös Pohjanmaan lakkitehdas. Vuonna 1971 Jussi ja Maija Aho avasivat tiloissa Jussin Kestikartanon, ja kun se lopetti ravintolatoiminnan 1990-luvulla, tila siirtyi Ilmajoen kunnalle, joka vuokrasi tiloja eri yrittäjille. Nykyiset omistajat Päivi ja Miika Nylund aloittivat ravintolatoiminnan Ilmajoen Kestikartanossa vuonna 2012.

Meitä Matti Mäkelän jälkeläisiä oli paikalla vajaat 50. Tämänkertaisen tilaisuuden järjestelyistä vastasivat Heinon ja Eilan jälkeläiset Tuula, Ulla ja Erkki. Tilaisuuden aluksi juotiin tervetuliaismaljat ja Tuula piti tervetuliaispuheen, minkä jälkeen Ulla kertoi tapahtumia Heino-isänsä lapsuudesta ja nuoruudesta sekä Heinon ja Eilan elämästä Ilmajoen Huissilla.

Lounas syötiin buffet-pöydästä. Ruoka oli erinomaisen maukasta ja erityisen hyvää minusta oli maksalaatikko, koska kotona tehtyä maksalaatikkoa ei nykyisin enää kovin usein saa. Tällainen maksalaatikko on ihan eri ruokalaji kuin kaupassa myytävä tuote. Kahvin kanssa oli tarjolla mansikkakakkua.

Oli kiva nähdä sukulaisia, joista osan olimme tavanneet isän 90-vuotisjuhlilla heinäkuussa, mutta suurinta osaa tilaisuuteen osallistujista ei ollut tavattu ainakaan kolmeen vuoteen, jolloin oli edellinen sukutapaaminen. Joidenkin tapaamisesta oli sitäkin pidempi aika.

Lauantai-illaksi oli luvattu erittäin voimakkaita ukkospuuskia ja rankkaa vesisadetta. Kun ajoimme kotiin Ilmajoelta, taivaanrannassa näkyi mustia pilviä, mutta vasta kun pääsimme kotipihaan, alkoi sade. Se alkoi sen verran rankkana, että lyhyellä matkalla autosta sisätiloihin ehdimme kastua. Sade jatkui voimakkaana jonkin aikaa ja ukkonenkin jyrähteli, mutta mitään erityisen rajua myrskyä meillä ei ollut. Paippisissa, kolmenkymmenen kilometrin päässä meiltä, oli sen sijaan myrskynnyt, ukkostanut ja satanut rankasti. Puitakin oli kaatunut lähistöllä lukuisia.

 

20170813_092902 (2).jpg

Kirkkonummen kirkko.

Sunnuntaiaamuna meillä oli taas melko aikainen lähtö kotoa. Kirkkonummen kirkossa alkoi kymmeneltä Antin tyttärenpojan Jannen konfirmaatiomessu, jonka jälkeen Jannen juhlinta jatkui Kantvikissa. Juotiin malja Jannen kunniaksi ja Jannen äiti Päivi puhui kauniisti esikoiselleen. Kahvipöydässä oli tarjolla monenlaisia herkkuja; oli kala- ja lihavoileipäkakkua, karjalanpiirakoita, erilaisia suolaisia piirakoita, juustokakkua ja Sacher-kakkua.