DSC00765.JPG

Flunssa iski yllättäen niin, että jouduin perumaan tälle päivälle sovitun tapaamisen Ritva F:n sekä opinnäytetyöohjattavani kanssa ja vietin päivän pääosin lepäillen. Illaksi meillä oli hankittuna liput Kansallisoopperan ”Oopperan kummitus” -musikaaliin, johon päätimme kuitenkin lähteä, koska minulla ei ollut kuumetta. Lääkitsin itseäni ennen esitystä ja pukeuduin lämpimästi. Nämä liput olin ostanut Lippupisteen nettikaupasta jo 11.11.2014, joten halusimme nähdä esityksen eikä myöhempiin esityksiin enää ole lippuja saatavissa. Kaikki ensi vuoden kevään 25 näytöstä ovat olleet loppuunmyytyjä jo pitkään. Olin ottanut lippuihimme myös Lippupisteen lipputurvan, joten lääkärintodistuksen esittämällä olisin saanut lipustani rahat takaisin.

Andrew Lloyd Webberin musikaalin on ohjannut Tiina Puumalainen. Kummitusta esitti tässä näytöksessä tenori Ilkka Hämäläinen ja Christineä Kansallisoopperassa vieraileva sopraano Hanna-Liina Võsa. Musikaalilla on myös toinen miehitys.

Kannatti mennä katsomaan ”Oopperan kummitus”. Esitys oli kaikin puolin näyttävä ja viihdyttävä. Musiikki oli kaunista, lavastus oli huippuluokkaa, esiintyjien puvut olivat kauniita, laulujen ja tanssien esittäjät ammattitaitoisia, kuorokohtaukset komeita, samoin muutama oopperakohtaus, joissa oopperan väki harjoitteli tulevia oopperaesityksiä. Kohtaus, jossa Kummitus ja Christine kulkivat portaissa Kummituksen luolaan, oli hämmästyttävän taidokkaasti tehty ja vaikuttava. ”Oopperan kummituksen” tarina sinänsä ei ole kummoinenkaan, mutta kun kaikki muu esityksessä oli kohdallaan, kokonaisuus oli nautittava. Yhtään tyhjää paikkaa ei katsomossa näkynyt, ei ylimmällä parvellakaan. Me istuimme vakiopaikoillamme katsomon oikealla puolella viidennen rivin reunassa.

Olemme nähneet Oopperan kummituksen Lontoossa ja lokakuussa 1993 Helsingin kaupunginteatterissa, jossa esitetty musikaali oli saman alkuteoksen pohjalta tehty mutta joka ei ollut Andrew Lloyd Webberin vaan Maury Yestonin ja Arthur Kopitin musikaali. Niistä esityksistä ei enää kauheasti ole muistikuvia, joten vertailua on vaikea tehdä.