Tänään oli vilkas päivä ja paljon ohjelmaa. Menimme uimaan aamuseitsemältä, koska halusimme ehtiä Suomi Talolle lettuaamiaiselle mahdollisimman aikaisin. Olimme Suomi Talossa vähän kahdeksan jälkeen.  Söimme lettuja, juttelimme tuttujen kanssa ja kävimme myös kirpparilla tekemässä hieman ostoksia. Tulimme kotiin kymmeneltä (Suomen aikaa viideltä), koska silloin alkoi suora lähetys Kontiolahdelta ampumahiihdon MM-kisoista.

Eipä olisi tarvinnut kiirehtiä kisaa katsomaan, kun Kaisa Mäkäräinen ampui peräti viisi ohilaukausta; makuulta kolme ja pystystä kaksi, ja hänen sijoituksensa oli 36., yli kaksi minuuttia kärjen perässä. Takaa-ajokilpailussa se taitaa olla mahdoton ero kurottavaksi umpeen. Mari Laukkanen ampui pystystä kaksi ohilaukausta ja hänen sijoituksensa oli 16.

Floridan Karjalaisten kuukausikokouksia pidetään lokakuun ja maaliskuun välillä, aina kuukauden ensimmäisenä lauantaina. Tänään oli siis kevään viimeinen kuukausikokous, jossa olikin käsiteltäviä asioita harvinaisen paljon ja lisäksi Kanneljärvisäätiön puheenjohtaja Hannu Määttänen oli tässä kokouksessa kertomassa, miltä Kanneljärvi näytti ennen sotaa ja miltä siellä näyttää tänä päivänä. Ero on melkoinen. Jo helmikuun kuukausikokouksessa Hannu Määttänen oli kertomassa meille Kanneljärvestä ja sen kylistä.

Floridan Karjalaiset suunnittelevat heinäkuun puolivälissä risteilymatkaa Viipuriin. Matkalle lähdetään Lappeenrannasta ja perillä Viipurissa ollaan yksi yö. Kuulostaa kiinnostavalta. Floridan Karjalaisilla on myös juhlavuosi tulossa. Yhdistys perustettiin vuonna 1966 ja ensi vuonna vietetään siis 50-vuotisjuhlaa, todennäköisesti helmikuussa. Nina on Floridan Karjalaisten tehokas ja erittäin mukava puheenjohtaja, joka informoi jäsenistöä säännöllisesti erilaisista karjalaisuuteen tai yhdistyksen toimintaan liittyvistä asioista. Yhdistyksen jäsenmäärä on tällä hetkellä 143 henkeä.

Illalla ajettiin Boca Ratoniin, Boca Ballet Theatren esitykseen Stars of American Ballet, jossa esiintyi joukko New York City Ballet’n sekä San Jose Ballet’n tähtitanssijoita. Stars of American Ballet -ryhmä esiintyy eri puolilla Yhdysvaltoja kaupungeissa, joissa harvoin on tilaisuus nähdä balettia, ja sen esitysten koreografit ja soolotason tanssijat ovat huippuluokkaa. Ohjelman alussa Boca Ballet Theatren johtaja piti puheen, jossa hän kiitti kaikkia osapuolia, jotka olivat mahdollistaneet tämäntasoisen balettiesityksen. Sen jälkeen puhui vielä entinen New York city Ballet’n tanssija Steven Caras, joka kertoi illan esityksistä. Puheisiin meni parikymmentä minuuttia, esitykset kestivät kaikkiaan tunnin verran ja väliaika oli puolen tunnin mittainen. Esitysten osuus kokonaisuudesta tuntui aivan liian lyhyeltä. Esiintyjät olivat kyllä taitavia, mutta tuntui, että he olisivat pystyneet parempaankin, kuin mitä nyt nähtiin.

Perjantaina 27.2. esitin (Ristikko-Mestari 1/2013, laatija Kaarina Luukkonen) kolme sotkettua linnun nimeä. Oikeat lintujen nimet ovat:

RAKKO LÄPI  = PALOKÄRKI

OPASKALAT = LAPASOTKA

URAPINNAT = PUNARINTA