P1080462 (2).JPG

Joulukuusi tuo joulun tuntua.

Joulua edeltävällä viikolla kävimme Kaijan ja Matin kanssa syömässä Boynton Beachilla tutussa japanilaisravintolassa. Jouluvalojakin käytiin katsomassa vielä tälläkin viikolla. Jouluvalmisteluihin kuului siivousta ja joulukuusen koristelua. Suomessa oli jouluviikolla kahdet sellaiset syntymäpäivät, joihin olisi ollut kiva osallistua. Ne nyt jäivät meidän osaltamme juhlimatta, onnitteluviestit kuitenkin lähetettiin. Joulutervehdyksiä on myös Suomeen lähetetty ja Suomesta saatu eri välineiden kautta. Olemme saaneet Suomesta kuvia muun muassa kinkusta, taatelikakusta ja lasten jouluriemusta. Hieman on ollut ikävä suomalaista joulua ja joulunviettoa riisipuuroineen ja joulurauhan julistuksineen. Joulurauhan julistuksen tosin katsoimme Yle Areenan tallenteelta.

Joulu on täällä nopeasti ohi, kun aattokin on monin paikoin melkein normaali arkipäivä, joulupäivänä kaupat sentään olivat kiinni, ainakin kaikki Lantanan kolme ruokakauppaa: Costco, Publix ja Winn-Dixie. Tapaninpäivänä kaikki nämä kaupat ovat taas ihan normaalisti auki koko päivän. Eikä täällä muutenkaan tapaninpäivää vietetä. Eilen joulupäivänä myös eläintarhat, puutarhat, museot ja muut vastaavat paikat olivat kiinni, paitsi Lion Country Safari, joka on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Lion Country Safarilla kävimme jouluaaton aattona.

P1080567.JPG

Strutsit tulivat koputtelemaan auton ikkunaan Lion Country Safarilla.

Meidän jouluruokamme on ollut tavallista amerikkalaista ruokaa, jouluaattona syötiin muun muassa jättikatkarapuja ja pihviä. Kyllähän tännekin olisi saanut aikaiseksi perinteisen suomalaisen joulupöydän, aineksia niihin kyllä löytyy, mutta jotenkin kun kerran ollaan poissa Suomesta, niin ei sitten tuntunut mielekkäältä ruveta tekemään tänne suomalaista joulua.

Floridan joulusää on ollut lämmin, lämpötila on ollut useina päivinä lähellä kolmeakymmentä astetta. Pilvisyys on vaihdellut ja sadekuurojakin on saatu aina silloin tällöin, ei kuitenkaan mitään pitkäaikaista sadetta. Kuntoa on hoidettu kävelemällä sekä Lantanan rannalla laskuveden aikaan että klubitalon kuntosalin juoksumatolla. Klubitalon kuntosalin ainoita kunnollisia ja hyvin toimivia laitteita ovatkin sen kaksi juoksumattoa.

20161226_100344.jpg

Elokuvaesitykset alkavat aikaisin aamupäivällä.

Tänään tapaninpäivänä menimme aamulla Boynton Beachiin Cinemark 14 -elokuvateatterin early bird -näytökseen kello 10.10 katsomaan elokuvaa La La Land. Kaksi seniorilippua maksoi yhteensä 13 dollaria (12,4 euroa). La La Land kertoo näyttelijäksi haluavasta nuoresta naisesta Miasta (Emma Stone) ja jazzia rakastavasta muusikosta Sebastianista (Ryan Gosling), jotka tapaavat Los Angelesissa. Elokuva on tunnelmaltaan ihastuttavalla tavalla vanhanaikaisen oloinen, vaikka sen tapahtumat onkin sijoitettu nykyaikaan. Pääosan esittäjät ovat hurmaavia ja erityisen koskettavaa on elokuvan musiikki, joka väkisinkin saa palan kurkkuun. Elokuvan pääosan esittäjät puhuvat hyvin selkeää ja ymmärrettävää englannin kieltä, joten sitä oli siitäkin syystä erityisen miellyttävä katsoa.

La La Land on saanut kaikkiaan seitsemän Golden Globe -ehdokkuutta. Golden Globe -gaala järjestetään Kaliforniassa 8.1.2017 ja siinä valitaan vuoden 2016 parhaat elokuvat ja niiden tekijät. La La Land sai parhaan musikaali- tai komediaelokuvan, parhaan naispääosan ja parhaan miespääosan ehdokkuuden lisäksi myös parhaan ohjauksen ja käsikirjoituksen ehdokkuuden sekä parhaan musiikin ja parhaan musiikkikappaleen (City of Stars) ehdokkuuden. Elokuva tulee Suomen elokuvateattereihin 13.1.2017.