P1210231.JPG

 

Rianan koulun joulujuhlaa vietettiin Myllymäen koulun juhlasalissa keskiviikkoiltana. Riana toimi tilaisuuden juontajana rinnakkaisluokan tytön kanssa. Oppilaat soittivat ja lauloivat erilaisissa kokoonpanoissa, mutta nykysuuntauksen mukaisesti ohjelmistossa ei ollut mitään uskonnollista sanomaa. Kuudesluokkalainen Riana siirtyy ensi syksynä yläkouluun, jossa joulujuhlia ei sitten enää järjestetä.

Perjantaina kävin Porvoossa verenluovutuksessa, ja tapasin siellä entisen työkaverini Markun. Luovuttajille tarjotaan luovutuksen jälkeen kahvit, ja kahvien ääressä ehdimme Markun kanssa vaihtaa kuulumiset. Koska olemme molemmat suhteellisen hyvässä kunnossa, aikaa ei mennyt sairauksien ja hoitojen läpikäymiseen, vaan ehdimme keskustella eläkeläisyyden mukavista puolista; siitä kun on aikaa harrastaa ja tehdä niitä asioita, joista tykkää.

Lauluyhtye Rajaton konsertoi perjantai-iltana Porvoon Taidetehtaalla, ja sinne mekin menimme. Siellä olivat myös Jarno ja Henna, Kaija ja Tuula sekä Hennan ystävä Nita. Konsertti oli hieno ja selvästi lauluyhtyeen uusi jäsen Aili Ikonen on tuonut ryhmään uusia sävyjä. Ohjelmistossa oli sopivasti sekä vanhaa että uutta; vanhoja tuttuja lauluja ja uusia, tämän vuoden joulukonserttikiertuetta varten eri runoilijoiden runoihin sävellettyjä ja sovitettuja lauluja.

Lauantaina Henna ja Jarno järjestivät meidän "Hullunkurisille perheillemme" valokuvauksen vanhan Porvoon maisemiin. Kuvaajaksi oli pyydetty Vuoden porvoolaiseksi 2018 valittu poikien pikkuserkku Niko Laurila, joka kuvasi meitä erilaisissa kokoonpanoissa. Taustoiksi kuviin tuli sekä Porvoon kirkko, vanhaa kaupunkia että ranta-aittoja. Pakkasta oli kahdeksan astetta ja kun vielä tuulikin, niin hieman tuli vilu, mutta mukavaa oli. Samalla matkalla kävimme hakemassa Ruokapaikka Hanna-Mariasta tilaamani joululaatikot ja -salaatit. Tuntui, että kaikki porvoolaiset olivat yhtä aikaa jouluasioilla ja -ostoksilla, niin paljon oli tungosta joka paikassa ja parkkipaikatkin olivat kaikki täynnä.