Maanantaiaamuna pakkasta oli kahdeksan, tiistaina kuusitoista ja tänään enää neljä astetta. Joinakin päivinä tuntuu, ettei oikein jaksa eikä viitsi ryhtyä mihinkään erityiseen puuhaan ja sellaisina päivinä tulee helposti käytettyä päivä lukemiseen. Tänään oli vähän sellainen päivä. Luin Pirkko Arhipan vuonna 2013 ilmestyneen dekkarin Tii taa Taneli. Kirja on vain 210-sivuinen, joten sen luki nopeasti. Tii taa Tanelin tapahtumat sijoittuvat Naantaliin, golfkeskus Merigolfin maisemiin. Merigolfin golfkentän vesiesteeltä löytyy ruumis. Uhri on omistajaperheen poika Jani, hyvännäköinen ja kohtelias nuori mies, joka on ollut erityisesti naisten suosiossa. Murhaa tutkii komisario Varpu Ahava, jonka tutkimusten edetessä paljastuu, etteivät asiat olekaan ihan niin kuin ulospäin on näyttänyt. Hyvin monilla Janin lähipiiriin kuuluvilla olisi ollut riittävästi syytä murhata Jani.

Koska Tii taa taneli -tarinassa esiintyy suuri määrä mahdollisia murhaajaehdokkaita, ei heitä näin lyhyessä kirjassa pystytä kovin syvällisesti kuvaamaan, joten siltä osin tarina jää vähän pinnalliseksi. Naantalilainen Arhippa on hyvin tuottelias jännityskirjailija, joka on kirjoittanut jo 36 rikosromaania. Hänen kertomuksensa ovat hyvin perinteisiä rikosromaaneita ja mukavia sikäli, että niissä ei ole ylenmäärin väkivaltaa. Lisäksi komisario Varpu Ahava on mukavan- ja uskottavanoloinen keski-ikäinen nainen.

Söderkullan kirjaston lukupiirin soiva kevät 2015 alkaa tammikuussa, ja musiikki on tavalla tai toisella kevätkaudella käsiteltävien kirjojen aiheena. Tammikuun lukupiirikirjana on Marissa Mehrin Veristen varjojen ooppera. Kävin kirjastosta hakemassa kyseisen kirjan, vaikka olenkin jo tammikuun lopussa, kun lukupiiri pidetään, matkustanut Amerikkaan. Ajattelin kuitenkin lukea kirjan ja se vaikuttaakin jo lyhyen lukemisen perusteella kiinnostavalta.

Syke-sarjan jaksossa Mysteeri sairaalaan tuodaan tajuton lapsi. Kukaan ei tiedä, mitä hänelle on tapahtunut, ja alkaa olla kiire selvittää, mistä on kysymys, koska lapsen tila heikkenee nopeasti. Onneksi tarmokas apulaisosastonhoitaja Lenita saa sinnikkyytensä ansiosta asian selvitetyksi ja lapsen henki pelastuu.