20201216_185611.jpg

 

Viime perjantaina meillä oli vuosikymmenten takaisten työkavereiden kanssa tapaaminen Porvoossa. Juotiin kahvit, muisteltiin menneitä ja päivitettiin terveys- ja muut kuulumiset. Seuraavana päivänä yksi tapaamiseemme osallistuneista soitti, että hän oli sairastunut koronaan, joten me muutkin olimme altistuneet taudille. Söderkullan kirkon joulukonserttiin en siitä syystä mennyt lauantaina, ja muutenkin olin kotosalla viikonlopun ja alkuviikon. Onneksi on ollut mahdollisuus katsoa kotona striimattuja joulukonsertteja, joita onkin tänä vuonna esitetty runsaasti.

Barona tarjosi Johanneksen kirkosta Riemukas joulu -joulukonsertin, joka oli katsottavissa myös Baronan nettisivuilla. Konsertissa esiintyivät laulaja-lauluntekijä Ida Elina, baritoni Aarne Pelkonen, muusikko Marzi Nyman ja CandoMini-lapsikuoro. Ohjelmassa oli kauniita, tuttuja joululauluja, joita kuulee joka joulu moneen kertaan, mutta joita hyvin voi kuunnella joulukuun ajan useaankin kertaan. Nyt mukana olivat muun muassa Tulkoon joulu, Himlen i min famn, Taas kaikki kauniit muistot, Kun joulu on, Jouluna he kaikki ovat täällä, White Christmas, Maa on niin kaunis, Oi jouluyö, Jouluyö juhlayö.

Netistä oli katsottavissa myös Vesivekin Parempi mieli -joulukonsertti Nurmijärven Monikkosalista. Sen yhteydessä toteutettiin hyväntekeväisyyskeräys, jolla kerättiin varoja nuorten mielenterveystyön hyväksi. Tässä konsertissa esiintyivät tenori Tuomas Katajala, pianisti Juho Alakärppä, lauluyhtye A-men ja lapsikuoro CandoMini lauloi tässäkin konsertissa. Tilaisuuden juonsi Kimmo Ohtonen ja siinä kuultiin asiantuntijana Satu Raappanaa Mieli ry:stä. Hän kertoi nuorten hyvinvoinnista sekä mielenterveydestä ja siitä, mihin keräyksellä saadut varat käytetään. Tässä konsertissa esitettiin muiden muassa Kilisee, kilisee kulkunen, Kun joulu on, Varpunen jouluaamuna, Hiljainen joululaulu, Joululaulu lapsille, Oi jouluyö, Sancta Lucia -joululaulut.

Helsingin Sanomien tilaajilleen Temppeliaukion kirkosta striimattuna tarjoamassa Valo - Tapiolan kuoron joulu -konsertissa Tapiolan lapsi- ja nuorisokuoro esitti johtajansa Pasi Hyökin johdolla joululauluja. Kuoron jäsenet ovat 9-19-vuotiaita, ja heidän konsertissaan esittämistään joululauluista tutuimpia olivat Sylvian joululaulu, Tonttu, Nisse-polkka, On hanget korkeat nietokset, Kulkuset, Varpunen jouluaamuna, Jouluyö juhlayö, En etsi valtaa loistoa, Maa on niin kaunis. Konsertissa esiintyivät myös harpisti Hanna Kenttämies ja Tapiolan kuoron jousiyhtye.

Tampereen Teatterin joulukonsertti järjestettiin tänä vuonna jo 38. kertaa. Aamulehti näytti tilaisuuden Aleksanterin kirkosta Tampereelta striimattuna sunnuntaina. Konsertissa esiintyivät Tampereen Teatterin näyttelijät, Anastasia-musikaalin lapsinäyttelijöitä sekä orkesteri. Tässä konsertissa kuoro ja solistit lauloivat laulut Maa on niin kaunis, Rauhaa, Joululaulu, Kun joulu on, Oi jouluyö, Ave Maria, Tonttu, Hiljaisuus ja muutamia muitakin.

Tämä konserttien seuraaminen kotona on alkanut tuntua kovin mukavalta. Ei tarvitse lähteä ajamaan pimeässä konserttipaikalle eikä tarvitse ajaa pimeässä takaisin, ei tarvitse vaihtaa parempaa päälle, vaan saa olla lämpimässä villasukat jalassa. Ja samalla edistyy myös uusien villasukkien kudonta, nyt on menossa ohuesta langasta tehtävät polvisukat, jotka jokaisen konsertin aikana edistyvät muutaman sentin verran.