Mäntästä matka jatkui Ähtäriin, nyt ajomatkaa oli vain runsaat kahdeksankymmentä kilometriä, ja kun tulimme Ähtäriin, ajoimme suoraan Ähtärin Eläinpuistoon ja menimme saman tien Pandataloon katsomaan pandoja; Pyryä ja Lumia. Pyry istuskeli ulkoaitauksessaan ja söi bambua. Välillä se kävi kastautumassa vesialtaassa mutta silloinkin sillä oli mukanaan bambunvarsi, joka se pureskeli. Pian se palasi takaisin bambukasan luokse jatkamaan ruokailua.

 

P1240071.JPG

Pyry ruokailee.

P1240115.JPG

Lumi nukkuu.

Lumia ei ulkoaitauksessaan näkynyt, mutta se löytyi sisäaitauksesta, jossa se nukkui nukkumaparvensa reunalla lähes liikkumatta. Hengityksestä saattoi päätellä, että se kuitenkin oli hengissä. Yhtäkkiä se nosti hieman takapuoltaan ja kakksi kirkkaanvihreää, bambunväristä kakkaa suoraan nukkumapaikalleen ja jatkoi uniaan. Se ei koko parin tunnin Pandatalo-vierailumme aikana liikkunut parveltaan minnekään.

Pandatalon jälkeen kirjauduimme Hotelli Mesikämmeneen, jonne Antti jäi lepäilemään, kun minä lähdin eläinpuiston alueelle muutaman kilometrin puistokierrokselle, jonka varrella oli aitauksissaan muun muassa pikkupandoja, karhuja, susia, kettuja, näätäeläimiä, hirviä, poroja, peuroja, kauriita ja muita nisäkkäitä sekä lintuja ja matelijoita. Aurinko paistoi ja oli lämmintä, joten kierroksen jälkeen olin aika uupunut.

 

P1240159.JPG

Pikkupanda kiipeilee.

 

P1240170.JPG

Nalle päiväunilla.