Haikarakameran lähetys sammui eilen perjantaina. TL-Turvatekniikka kiitti yhteistyökumppaneitaan, katselijoita sekä haikaroita mielenkiintoisista kuukausista ja kauan mielessä pysyvästä tapahtumasta. Ensi vuonna he lupasivat palata taas lähetyksen äärelle, jos pesään ilmestyy uusia asukkeja. Me myös kiitimme TL-Turvatekniikkaa monista kiinnostavista hetkistä kuluvan kesän aikana.

Eilen lähdimme illalla teatteriin ja laitoimme tallennukseen brittiläisen draamakomedian The Best Exotic Marigold Hotel, jonka katsoimme tänään ennen kuin Ruotsi-maaottelu alkoi televisiosta. Maaliskuussa näimme jo Floridassa tämän elokuvan jatko-osan The Second Best Exotic Marigold Hotel. Elokuva kertoo seitsemästä brittiläisestä eläkeläisestä, jotka ovat elämänmuutoksen edessä ja kiinnostuvat intialaisesta The Best Exotic Marigold Hotelista. Kyseinen hotelli on paikka vanhuksille, jotka haluavat rentoutua ja nautiskella elämän viimeisista ajoista ja vieläpä perinteiseen brittiläiseen tapaan. Eläkeläiset lähtevät Intiaan, jossa määränpää ei ole aivan sellainen, kuin he ovat odottaneet, mutta Intialla on paljon tarjottavaa heille. Elokuva on intialaisen eksoottinen; värikäs ja äänekäs. Näyttelijät ovat loistavia rooleissaan ja elokuva kaikkineen hyvin viihdyttävä. Aikaisemmin näkemämme toinen osa oli minusta vielä tätä ensimmäistä osaakin parempi.

Eilen kävimme Peacock-teatterissa katsomassa Helsingin Kaupunginteatterin musikaalin Billy Elliot, johon käsikirjoituksen on tehnyt Lee Hall ja musiikin säveltänyt Elton John. Musikaalin tapahtumat sijoittuvat englantilaiseen pikkukaupunkiin 1980-luvun puolivälissä. Hiilikaivostyöläiset lakkoilevat ja mellakoivat Margaret Thatcherin Britanniassa ja niin tekevät myös 12-vuotiaan Billyn isä ja velikin. Billy käy nyrkkeilytreeneissä mutta vaihtaa salaa nyrkkeilytreenit balettitunteihin, mistä isä ja veli raivostuvat. Billy joutuu koko kaivostyöläisyhteisössä taistelemaan negatiivisia asenteita vastaan, sillä tanssimista ei siellä katsota hyvällä. Balettiopettajansa yksityisopetuksen ja kannustuksen ansiosta Billy kehittyy tanssijana ja aikoo pyrkiä kuninkaalliseen balettikouluun. Vähitellen yhteisön asenteet muuttuvat ja Billy saa yllättäviltä tahoilta rahallista tukea kouluun pyrkimistä varten, koska hänen isänsä ei pystyisi sitä rahoittamaan. Billy pääsee kuninkaalliseen balettikouluun ja koko yhteisö on hänestä kovin ylpeä.

Billyn roolissa on kolmoismiehitys. Eilisessä esityksessä Billy Elliotia esitti ihastuttava Lassi Hirvonen, jonka esiintyminen oli nautittavaa katsottavaa. Myös Billyn kaveria Michaelia esittävä poika oli aivan huipputyyppi. Se kuitenkin jäi epäselväksi, kuka kolmoismiehityksen pojista esitti eilen Michaelia. Billyn ja Michaelin steppauskohtaus oli tosi hieno, samoin oli hieno nuoren ja aikuisen Billyn tanssima duetto Joutsenlampi-baletin musiikkiin. Kokonaisuudessaan esitys oli erittäin onnistunut, paikoin liikuttava ja paikoin hymyillyttävä. Billy Elliot -musikaalin viesti on, että ihmisen pitää uskoa itseensä ja unelmiinsa ja että ihmiset kuitenkin pohjimmiltaan ovat hyväntahtoisia toisiaan kohtaan. Peacock-teatteri ei ole paras mahdollinen esityspaikka tällaiselle upealle musikaalille, koska sen istuimetkin ovat niin kovia, että ainakin minun takapuoleni puutui. Antti myös moitti sitä, että esityksen lavastukset olivat lähinnä nuorisoseuratasoa.

Ruotsi-ottelu sujui mollivoittoisesti miesten osalta, mikä ei sinänsä ollut yllätys, koska urheilijoiden tähänastisten tulosten perusteella, ns. paperimaaottelun mukaan, se oli odotettavissakin. Silti olisi ollut kiva nähdä onnistumisia ja venymisiä suomalaisilta. Niitä ei kuitenkaan tänään nähty. Ensimmäisen päivän jälkeen tilanne on miesten osalta Ruotsin hyväksi 132 - 73 ja naisten ottelua Suomi johtaa pistein 107 - 97. Suomalaiset sössivät kaikki neljä 4 x 100 metrin viestiä, sekä tyttöjen, poikien, naisten että miesten viestit.