Koko viikon fiilistelin katselemalla sunnuntain yllätyssyntymäpäivien kuvia ja videoita. Niitä olikin kiva katsoa ja palauttaa mieleen kaikin tavoin onnistuneen päivän tapahtumia.

 

Isän tuhkan sirottelupaikka.jpg

(Kuva Martti Lankinen)

Maanantaina me sisarukset kokoonnuimme äidin kanssa Paippisiin, jossa söimme siskonmakkarakeittoa ja pidimme perunkirjoituksen sekä joimme kahvit Hilkan leipomien pullien ja mustikkapiirakan kanssa. Sen jälkeen kävimme sirottelemassa isän tuhkan hänen eläessään esittämänsä toiveen mukaisesti kotikalliollemme, josta hän poimi vuosittain isot määrät mustikoita, puolukoita ja sieniä ja jossa hän käveli sauvojen kanssa ihan viimeisinä viikkoinaankin.

Kevään ylioppilaiden ylioppilasjuhla järjestettiin keväällä etäyhteyden kautta, mutta lauantaina Porvoon lukiolla järjestettiin toinen juhla, jonne kevään ylioppilaat oli kutsuttu. Me olimme sopineet, että järjestämme pienimuotoisen juhlan Chesmukselle, joka tuli juhlaan Upinniemestä, jossa hän parhaillaan  suorittaa varusmiespalvelustaan. Kävimme Jarkon ja Jarnon perheiden kanssa syömässä Ravintola Seireenissä.

 

20200830_090909.jpg

Näkymä Sipoon vanhan kirkon asehuoneesta.

Sunnuntaina oli tämän kesän viimeinen opasvuoro ja myös kesän viimeinen päivä, jolloin kirkko oli avoinna. Opasvuoro alkoi kahdeltatoista ja Mailis ja Tuula tulivat heti kahdentoista aikaan kirkolle. Maria-Liisa, joka oli maanantaista asti ollut Paippisissa, tuli myös käymään. Eräs mies tuli kirkkoon ja kysyi, saisiko hän laulaa, kun hän uskoi kirkossa olevan hyvän akustiikan. Ja tokihan hän sai laulaa ja hän kajautti komeasti Amazing Grace -virren. Opasemomme Kaarina tuli minun jälkeeni hoitamaan viimeisen opasvuoron. Kesän aikana Sipoon vanhassa kirkossa on ollut mukavasti kävijöitä, mikä on kirkon oppaalle iloinen asia.

 

P1270180 (2).JPG

Kaksi palokärkeä kävi naputtelemassa pihan puita ja toinen niistä kävi kurkistamassa telkänpönttöönkin. Näitä isoja ja komeita lintuja ei täällä usein nähdä, mutta onneksi Antti huomasi nämä ja ehdin ottaa kuvankin.