20200224_120925.jpg

Nuoria joutsenia Töölönlahdella.

Taas kerran aloitin kunnonkohotusprojektin, johon kuuluu muun muassa kävelyä, kuntosalia ja kuntopyöräilyä. Sipoon monitoimihallissa on mahdollista käydä sekä kuntosalissa että ohjatussa jumpassa. Liikuntakoordinaattorin kanssa käytiin läpi kuntosalilaitteet ja nyt sitten tarvitsee vain käydä toteuttamassa laadittua ohjelmaa.

Lauantaina Jarno ja Eden veivät Hennan tyttöjen tapaamiseen ja tulivat Paippisiin tapaamaan Edenin isomummoa ja -pappaa samaan aikaan, kun minä olin siellä käymässä. Satoi kaatamalla ja tuuli hurjasti. Totesimmekin, että Henna ja Jarno olivat valinneet erinomaisen hääpäivän, sillä torstaina sää oli ollut ihanteellinen. Pitkästä aikaa vaihdoin vauvalle vaipan, edellistä kertaa en edes muista. Nykyvaipat ovat pitkälle kehitettyjä; niissä on muun muassa kosteusindikaattori, joka ilmoittaa, milloin on vaipanvaihdon aika.

Sunnuntaina aamupäivällä kävin katsomassa Jarkkoa, Giaa ja Rianaa, jotka olivat palanneet hiihtolomamatkalta Vuokatilta. Iltapäivällä Ravintola Tila järjesti konsertin, joita heillä on kerran kuukaudessa. Tällä kertaa konsertissa esiintyivät baritoni Aku Rantama ja tenori Jere Martikainen sekä pianisti Johannes Karhapää, jotka esittivät Toivo Kuulan säveltämää musiikkia ja lauluja. Mentiin Antin kanssa sen verran ajoissa paikalle, että ehdittiin syödä ennen konsertin alkua. Konsertin esiintyjät olivat nuoresta iästään huolimatta taitavia ja laulajat olivat myös menestyneet laulukilpailuissa. Seuraavassa konsertissa maaliskuussa sama kolmikko esittää Merikannon ja huhtikuussa Sibeliuksen musiikkia.

Antilla oli maanantaina asioita Helsingissä ja minä kävin sillä aikaa kävelemässä Töölönlahden ympäri. Mukava kävelylenkki, kun ilmakin oli kaunis, ja samalla matkalla kävin Töölössä katsomassa Suomen viidennen presidentin Risto Rytin muistomerkkiä, vuonna 1994 pystytettyä Veikko Myllerin toteuttamaa Vastuun vuodet -veistosta. Kävin katsomassa myös Hesperian esplanadin toisessa päässä sijaitsevaa kuvanveistäjä Matti Peltokankaan toteuttamaa, Suomen toisen presidentin Lauri Kristian Relanderin muistomerkkiä vuodelta 1996, johon olin tutustunut tarkemmin jo kesällä 2017.

 

20200224_121703 (2).jpg

Risto Rytin muistomerkki.

20170607_093208 (2).jpg

Lauri Kristian Relanderin muistomerkki. (Kuvan olen ottanut kesäkuussa 2017)

Keskiviikkona Merja oli kutsunut Raijan, Kaijan ja minut kotiinsa lounaalle. Me kaikki olemme ystäviä jo pitkän ajan takaa. Raijan kanssa tutustuimme Haarajoen kansakoulun ensimmäisellä luokalla. Merjan kanssa olimme lapsina paljon yhdessä, kun meidän isämme olivat työkavereita ja perheemme tapasivat säännöllisesti. Teini-ikäisinä aloimme Merjan kanssa käydä tansseissa ja muissa riennoissa samaan aikaan, vaikka Merja onkin minua muutaman vuoden nuorempi. Kaijan olen tuntenut nelisenkymmentä vuotta, kun hänestä tuli sukumme jäsen. Merja tarjosi meille maukkaan lounaan, jonka päätteeksi tarjolla oli kahvin kanssa upea kakku, jonka päällä oleva koristelu riemastutti erityisesti Raijaa ja minua. Olipa mukana muistella menneitä ja kuulla sellaisistakin tapahtumista, jotka itseltä olivat unohtuneet.