DSC02576.JPG

DSC02596.JPG

 

Sunnuntaina, ensimmäisenä pääsiäispäivänä, Gia ja Jarkko olivat kutsuneet perheenjäsenemme pääsiäislounaalle kotiinsa Porvooseen. Tarjolla oli maukkaita, perinteisiä pääsiäisherkkuja, muun muassa karitsanpaistia, mämmiä ja pashaa. Päivä oli kaunis ja aurinkoinen ja meillä oli tosi hauska iltapäivä, saatiin hyvää ruokaa hyvässä seurassa.

Maanantaina, toisen pääsiäispäivän aamuna kävelin Hangelby-järvelle katsomaan kevään etenemistä. Järvi on vielä jäässä, mutta jään pinta on jo jonkin verran tummentunut. Metsässä on lunta paikoin vielä runsaasti. Yöllä oli ollut pakkasta, joten hankea pitkin oli hyvä kävellä. Järven yli lensi kaksi pientä joutsenparvea, ensimmäisessä oli kolme ja toisessa viisi joutsenta.

Päivällä ajoin Paippisiin, jossa söimme raclettea lasitetulla terassilla. Aurinko paistoi niin, että terassilla oli tosi lämmin. Pihalla näkyi kauniin värikkäitä tiklejä ja keltasirkkuja ruokailemassa ja fasaanikin päästeli lähietäisyydellä kiekaisujaan. Fasaaniuros on kuulemma useana aamuna käynyt ruokailemassa pihassa. Nyt sitä ei valitettavasti kuitenkaan nähty.

Illalla puoli kymmenen jälkeen soitin Hilkalle Sveitsiin. Istuin puhelun aikana ikkunan ääressä ja viittätoista vaille kymmenen näin yhtäkkiä taivaalla kellanvihreän kirkkaan tulipallon, joka liikkui hitaasti ja katosi pian näkyvistä. Näky oli niin outo, että minultakin jäi lause kesken.

Uutisissa on kerrottu, että tulipallo on nähty eteläisen Suomen taivaalla sekä sunnuntai- että maanantai-iltana. Ursan mukaan tulipallot ovat ”harvinaisen kirkkaita tähdenlentoja, joihin voi liittyä meteoriitin putoaminen. Useimmat tulipallot näkyvät taivaalla vain muutamia sekunteja.” Tuntuu, että olen nähnyt melko harvinaisen luonnonilmiön.