Tänään Helsingin Sanomissa ja Sipoon Sanomissa oli paljon luettavaa. Helsingin Sanomissa oli kiinnostava Päivi Ala-Riskun artikkeli ”Treenit tulivat kotiin”, jossa kerrottiin kotona kuntoilun säästävän aikaa ja rahaa. Kotona kuntoilu on lisännyt suosiotaan ja muun muassa televisiossa tästä on kerrottu ja haastateltu kotikuntoilijoita, muun muassa sopraano Laura Pyrröä, joka on innokas kotikuntoilija ja jolla on menossa jo kolmas jalkastepperi. Helsingin Sanomien artikkelissa oli myös viikon treeniohjelma kotona tehtäväksi ja linkkejä Internetistä löytyviin livetunteihin, videokirjastoihin, maksuttomiin Youtube-videoihin, kuntokursseihin ja kännykkäsovellutuksiin. Päätin aloittaa vartin mittaisesta kotijumpasta, siis päätin aloittaa, en vielä aloittanut.

Sipoon Sanomat kertoi vuoden 2014 merkittävistä tapahtumista Sipoossa. Lehdessä kerrottiin viime  vuoden olleen monelta osin ikimuistoinen Sipoossa. Kuntaan saatiin sekä Suomen parhaan kouluruoan että parhaan paikallislehden palkinnot ja myös maailman hauskimman henkilön titteli, kun sipoolainen stand up -koomikko Ismo Leikola voitti Los Angelesissa maailman hauskimman tittelistä ensimmäistä kertaa järjestetyn kilpailun. Viime vuonna vietettiin myös Nikkilän sairaalan 100-vuotisjuhlia ja Sipoon Teatterin 25-vuotissynttäreitä.

Sipoon Jokipuiston asukasyhdistys järjestää Vuoden Kuvaaja 2015 -kilpailun. Ensimmäisenä kuvausympäristönä on entinen Nikkilän sairaalan, nykyisen Jokipuiston asuinalue. Kilpailussa on neljä osakilpailua, joiden teemana ovat vuodenajat. Ensimmäinen osakilpailu, Talvi, on juuri alkanut, joten nyt pitäisi mennä Jokipuistoa valokuvaamaan.

Valokuvauskilpailut ovat mukavia, vaikka ei olisikaan mikään himovalokuvaaja eikä edes hallitse kameran säätöjä. Auto-säädölläkin saa kuvia aikaiseksi. Outin pian pari vuotta sitten käynnistämään valokuvauskilpailuun on ollut kiva osallistua. Kilpailu on hyvin organisoitu ja kisaan on saatu hienoja kuvia. Viimeksi kilpailumme teemana oli ”hauras” ja tällä kertaa ”aika”.

Iltapäivällä pääsin taas mummoilemaan Porvooseen. Näistä iltapäivistä iloitsen aina kovasti ja niitä kaipaan, kun olen pidemmän aikaa poissa Suomesta. Ne tuovat myös aina mieleen mukavia muistoja omasta lapsuusajastani, kun Lyyli-mummo opetti minulle lukemista, laskemista ja monia käytännön asioitakin kuten karjalanpiirakoiden tekemistä ja lypsämistä..