Aamulla lämpöasteita oli vain yhdeksän, joten emme lähteneet tänäänkään uimaan. Luimme lehdet, minkä jälkeen söimme herkullisen hedelmäaamiaisen, jossa oli papaijaa, hunajamelonia, ananasta ja mansikoita sekä hieman jugurttia ja mysliä.

Boynton Beachin Cinemark-elokuvateatterissa aloitetaan elokuvien esitykset jo aamupäivällä, ja me lähdimme kymmenen näytökseen katsomaan viikko sitten ensi-iltaan tullutta amerikkalaista Clint Eastwoodin ohjaamaa elokuvaa American Sniper. Elokuva perustuu Cristopher Kylen vuonna 2012 julkaistuun samannimiseen omaelämäkertaan, josta tuli ilmestyttyään myyntimenestys. Christopher Kyle palveli Yhdysvaltain merivoimien erikoisjoukoissa tarkka-ampujana, ja hän oli neljään eri otteeseen sotimassa Irakissa. Hän erosi merivoimista vuonna 2009 ja muutti vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa Teksasiin. Tämän jälkeen hän muun muassa auttoi sodan jälkeisistä stressioireista kärsiviä amerikkalaisia sotaveteraaneja. Helmikuussa 25-vuotias sotaveteraani, jonka Kyle ja hänen kaverinsa olivat vieneet ampumaradalle tarkoituksenaan auttaa tätä pääsemään eroon sodan aiheuttamista traumoista, ampui 38-vuotiaan Kylen ja hänen kaverinsa.

American Sniper -elokuva sai kuusi Oscar-ehdokkuutta; muun muassa parhaan elokuvan ja parhaan miespääosan (Bradley Cooper) ehdokkuuden. Mielestäni elokuvassa on aivan turhan paljon raakaa sodan kuvausta ja myös sodan ja amerikkalaisten sotilaiden ihannointia. Vaikuttaa ihan siltä, että Kyle nauttii sotimisesta ja vihollisten ampumisesta, koska hän siten kokee puolustavansa Yhdysvaltain merivoimia. Amerikkalaisten sotiminen Irakissa ja ihmisten tappaminen nähdään oikeutettuna. Vähemmälle huomiolle elokuvassa jää se, miten sota vaikuttaa ihmisiin; sotilaisiin ja heidän perheisiinsä ja lähipiiriinsä, vaikka sitäkin elokuvassa yritetään tuoda esille.

Elokuvan jälkeen käytiin Boynton Beachin ostoskeskuksessa ostamassa muutama lämmin vaatekappale Macy’sin alennusmyynnistä ja syömässä puoliksi annos japanilaisittain valmistettua teriyaki-kanaa. Illalliseksi syötiin mahi-mahi-kalaa. Uunissa valmistettuna siitä tuli hyvää ja mehukasta.

Miss Universum -kilpailut järjestettiin tänä vuonna Floridan Miamissa, ja televisio lähetti siitä illalla monen tunnin suoran lähetyksen. Kun Suomen edustaja Bea Toivonen ei päässyt viidentoista finalistin joukkoon, en viitsinyt katsoa kisaa pidemmälle.